Antena 3 CNN Festivalul Enescu Premieră la Festivalul Enescu: Actorul Victor Rebengiuc, în cea mai pasională poveste muzicală de dragoste

Premieră la Festivalul Enescu: Actorul Victor Rebengiuc, în cea mai pasională poveste muzicală de dragoste

Premieră la Festivalul Enescu: Actorul Victor Rebengiuc, în cea mai pasională poveste muzicală de dragoste
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Aug 2013   •   19:53
Victor Rebengiuc, unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori români, va urca pe scena Sălii Palatului, pe 7 septembrie, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" pentru a debuta ca narator, la Sala Mare a Palatului, în cantata "Gurre-Lieder" de Arnold Schonberg, sub bagheta reputatului dirijor francez Bertrand de Billy.

Este pentru prima dată când publicul din România poate asculta „Gurre-Lieder“, într-o interpretare spectaculoasă: Festivalului Internațional „George Enescu“ aduce împreună pe scena Sălii Palatului artişti români – actorul Victor Rebengiuc, Corul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu“ – şi unii dintre cei mai importanţi solişti internaționali ai momentului – Nikolai Schukoff, Violeta Urmana, Janina Baechle, Thomas Meyer.

Totul sub bagheta cunoscutului dirijor francez Betrand de Billy, care conduce Orchestra Simfonică Radio Viena şi face parte din board-ul Academiei Europene de Teatru Muzical.

Dirijorul Corului va fi românul Iosif Ion Prunner, căruia în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a încredințat conducerea Corului Filarmonicii.

Victor Rebengiuc îşi va folosi vocea inconfundabilă, în postura de narator, pentru a spune povestea unei legături primejdioase: iubirea damnată dintre regele danez Waldemar şi amanta sa, Tove – ucisă, în cele din urmă, de regină.

Spectacolul va avea lor pe 7 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Mare a Palatului. Publicul încă mai poate achiziționa bilete pentru acest eveniment extraordinar: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-mari-orchestre-bucuresti-sala-palatului-529252/performance.html

Tot în seara de 7 septembrie, de la ora 22.30, în cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopţii, publicul va putea asculta la Ateneul Român concertul renumitului Ansamblu "La Venexiana", dirijat de Claudio Cavina, care va oferi publicului un adevărat regal: "L'Orfeu", de Monteverdi.

Ansamblului i se va alătura Corul de cameră "Preludiu" al Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română", dirijat de maestrul Voicu Enăchescu.

În rolul lui Orfeu este distribuit baritonul italian Furio Zanasi, iar concertul va putea fi ascultat doar live, în sala Ateneului Român, acesta nefiind nici filmat, nici transmis live prin Internet.

Publicul poate găsi încă bilete pentru acest spectacol urmărind linkul http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-by-midnight-bucuresti-ateneul-roman-529821/performance.html.

În Seria Muzica Secolului XXI, publicul se poate bucura, de-a lungul întregii zile de 7 septembrie, de mai multe workshopuri de specialitate şi concerte cu intrarea liberă, de la ora 10.00, la Univeristatea Naţională de Muzică Bucureşti, în Sala 'Dinu Lipatti', germanul JÖrg Widmann, unul dintre cei mai bine cotaţi compozitori şi clarintişti ai momentului - Garnegie Hall din New York i-a dedicat un ciclu întreg de interpretări ale compoziţiilor proprii - va susţine o conferinţă pe tema 'Reflecţii asupra muzicii trecutului şi a prezentului'.

De la ora 11.00, European Contemporary Orchestra va interpreta la Sala Mică a Palatului lucrări de Adrian Iorgulescu şi François Narboni, în timp ce de la ora 12.00, Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale din Bucureşti va găzdui recitalul Bianca şi Remus Manoleanu.

De asemenea, cunoscutul compozitor şi dirijor german Peter Ruzicka, fan al lui Paul Celan şi George Enescu, care a şi înregistrat primul CD internaţional cu Simfonia a V-a, neterminată, a maestrului român va ţine un seminar despre compoziţie, tot pe 7 septembrie, de la ora 15.30.

Iar de la ora 17.00, la Ateneul Român, "Tammuz" Quartet, alături de pianistul Oliver Triendl vor interpreta Cvartetul pentru pian Nr.2 în Re minor, op.30, de George Enescu.

Bilete pentru acest concert pot fi achiziţionate urmărind linkul: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-contemporanii-bucuresti-ateneul-roman-530441/performance.html.

În Seria Muzica Secolului XXI, publicul se poate bucura, de-a lungul întregii zile de 7 septembrie, de mai multe workshopuri de specialitate și concerte cu intrarea liberă. Astfel, de la ora 10.00, la Univeristatea Națională de Muzică București, în Sala „Dinu Lipatti”,  germanul JÖrg Widmann, unul dintre cei mai bine cotați compozitori și clarintiști ai momentului – Garnegie Hall din New York i-a dedicat un ciclu întreg de interpretări ale compozițiilor proprii – va susține o conferință pe tema „Reflecţii asupra muzicii trecutului şi a prezentului”.  De la ora 11.00,  European Contemporary Orchestra va interpreta la Sala Mică a Palatului lucrări de Adrian Iorgulescu și François Narboni. În timp ce de la ora 12.00, Studioul de Operă şi Multimedia al Universității Naționale din București găzduiește recitalul Bianca și Remus Manoleanu.

Cunoscutul compozitor și dirijor german Peter Ruzicka, fan al lui Paul Celan și George Enescu, care a și înregistrat primul CD internațional cu Simfonia a V-a, neterminată, a maestrului român va ține un seminar despre compoziție, tot pe 7 septembrie, de la ora 15.30.  Iar de la ora 17.00, la Ateneul Român, „Tammuz” Quartet, alături de pianistul Oliver Triendl vor interpreta Cvartetul pentru pian Nr.2 în Re minor, op.30, de George Enescu.

Bilete pentru acest concert pot fi achiziționate urmărind linkul: http://www.eventim.ro/ro/bilete/festival-george-enescu-contemporanii-bucuresti-ateneul-roman-530441/performance.html
 

 

×
Subiecte în articol: concert Victor Rebengiuc
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close