Antena 3 CNN Externe 120 de milioane de copii participă la Ziua Spălatului pe Mâini

120 de milioane de copii participă la Ziua Spălatului pe Mâini

120 de milioane de copii participă la Ziua Spălatului pe Mâini
15 Oct 2008   •   15:18

Un simplu gest precum spălatul pe mâini ar putea preveni unele dintre cele mai grave boli. Acesta este mesajul pe care vor să-l trimită experţii Naţiunilor Unite prin campania Spălatului pe Mâini. Milioane de copii din mai multe părţi ale lumii participă miercuri la acţiuni dedicate primei Zile a Spălatului pe Mâini.
Numeroase posturi de televiziune şi de radio vor dezbate acest subiect pe parcursul campaniei şi vor ajuta la răspândirea mesajului şi mai mult de 120 de milioane de copii din întreaga lume vor lua parte la acţiunile din cadrul campaniei. Therese Dooley, consilierul ONU pe probleme sanitare şi de igienă, a declarat pentru jurnaliştii de la BBC: "Mesajul pe care dorim să îl transmitem este importanţa spălării mâinilor cu apă şi săpun, mai ales înainte de a găti sau de a mânca şi după ce am folosit toaleta."
Experţii de la "London School of Hygiene and Tropical Medicine" au realizat recent un studiu prin care au demonstrat că o pătrime dintre cei care folosesc mijloacele de trasport în comun nu se spală pe mâini după ce ies de la toaletă, informează BBC News. Aceştia au analizat bacteriile de pe mâinile oamenilor care folosesc metroul sau autobuzele şi au descoperit urme de fecale. Studiul a mai arătat că majoritatea celor care nu se spală cum trebuie pe mâini sunt bărbaţii.
La această campanie vor participa şi autorităţile din Nepal, care vor trimite mesaje pe telefonul mobil. În Bhutan, au fost create mai multe clipuri animate pe această temă, iar în India, putătorul de cuvânt al campaniei este celebrul jucător de cricket Sachin Tendulkar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Natiunile Unite
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close