Antena 3 CNN Externe Peste 1.200 de experți se opun ridicării restricțiilor din Anglia. Aceștia cer renunțarea la calendarul de relaxare

Peste 1.200 de experți se opun ridicării restricțiilor din Anglia. Aceștia cer renunțarea la calendarul de relaxare

Peste 1.200 de experți internaționali, inclusiv majoritatea participanților la un summit, vineri, au aprobat o scrisoare - publicată prima dată săptămâna trecută în The Lancet - care denunță viitoarele modificări ale politicii Regatului Unit, conform publicației Common Dreams.

Peste 1.200 de experți se opun ridicării restricțiilor din Anglia. Aceștia cer renunțarea la calendarul de relaxare
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    16 Iul 2021   •   22:24

Intitulată „Infecția în masă nu este o opțiune: trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja tinerii”, scrisoarea descrie decizia conservatorilor ca fiind „periculoasă și prematură”.

Pe măsură ce cel de-al treilea val al pandemiei are loc în toată Anglia, guvernul britanic intenționează să redeschidă națiunea.

Implicit în această decizie este acceptarea faptului că infecțiile vor crește, dar că acest lucru nu contează deoarece vaccinurile au „rupt legătura dintre infecție și mortalitate”.

La 19 iulie 2021 - denumită Ziua Libertății - aproape toate restricțiile urmează să înceteze. 

„Credem că această decizie este periculoasă și prematură", se arată în comunicat.

În timpul summitului de vineri, epidemiologii și medicii au comparat decizia lui Johnson de a continua cu așa-numita Ziua Libertății pe 19 iulie, în ciuda unei creșteri accentuate în cazurile Covid-19 cu urmărirea „imunității efectivului prin infecție în masă”, a raportat The Independent.

Renunțarea la aproape fiecare regulă obligatorie privind purtarea măștii și distanțarea socială înainte ca pandemia să fie cuprinsă reprezintă un „pericol pentru lume”, au avertizat ei.

William Hasteltine, cercetător principal în domeniul SIDA și președinte al Access Health International, a declarat că este „extrem de consternat văzând rata foarte rapidă a creșterii infecțiilor într-o populație”, care este la fel de vaccinată ca Marea Britanie.

Aproximativ două treimi din populația adultă din Marea Britanie a fost complet vaccinată, conform cifrelor guvernamentale, dar cazurile, spitalizările și decesele au crescut cu 34,9%, 43,4% și, respectiv, 57,4%, în ultima săptămână.

„Cred că strategia imunității turmei este de fapt ucigașă”, a continuat Hasteltine. 

„Cred că acesta este un cuvânt pe care ar trebui să-l folosim, pentru că asta este.

Se știe că faceți ceva care va duce la mii și, în unele cazuri, la zeci de mii de oameni care vor muri.Este o politică dezastruoasă", a adăugat el.

La începutul acestei luni, Chris Whitty, ofițerul medical principal (CMO) din Marea Britanie, a prezis că „vom obține o infectare semnificativă mai lungă de Covid, în special la vârstele mai tinere, unde ratele de vaccinare sunt în prezent mult mai mici”.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie COVID-19
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close