Antena 3 CNN Externe 13 ore au durat discuţiile între Putin, Hollande, Poroşenko şi Merkel la Minsk. Iată rezultatele

13 ore au durat discuţiile între Putin, Hollande, Poroşenko şi Merkel la Minsk. Iată rezultatele

13 ore au durat discuţiile între Putin, Hollande, Poroşenko şi Merkel la Minsk. Iată rezultatele
de O.P.    |    12 Feb 2015   •   09:08

UPDATE: Liderii Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și Germaniei, Angela Merkel, au încheiat negocierile de la Minsk pe tema conflictului ucrainean, informează joi RIA Novosti, citată de Reuters.

UPDATE:  Discuțiile în așa-numitul "format Normandia" la summitul de la Minsk asupra Ucrainei între președinții Federației Ruse, Ucrainei și Franței, Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Francois Hollande, precum și cancelarul Germaniei Angela Merkel continuau de peste 10 ore. Începute în seara zilei de miercuri, joi dimineață, la ora 5.30 locală (la fel ca ora României n.r.), ele încă nu s-au încheiat, notează agenția TASS.

Aceste discuții au devenit unele dintre cele mai lungi din cariera președintelui rus Vladimir Putin.

-------------------------

Liderii Germaniei, Franţei, Rusiei şi Ucrainei au negociat, toată noaptea, la Minsk, pentru un acord menit să readucă pacea în estul Ucrainei.
Miza tratativelor este uriaşă: eşecul lor putea da cale liberă războiului total, potrivit lui François Hollande.  Iar consecinţele ar fi grave şi pentru România, mai ales că reuniunea de la Minsk a fost precedată de o nouă intensificare a luptelor. Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, astăzi, la Bruxelles, cu şeful statului ucrainean Petro Poroşenko, la iniţiativa acestuia.

Angela Merkel, François Hollande, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat ore în şir, în spatele uşilor închise, doar între ei sau împreună cu consilierii lor. În deschiderea reuniunii, preşedintele rus şi cel ucrainean şi-au dat mâna, dar fără prea mult entuziasm. Înainte de a pleca de la Kiev, Petro Poroşenko se declarase pregătit să instituie legea marţială pe tot teritoriul Ucrainei.

"Noi dorim pacea. Dar dacă trebuie să lovim, vom lovi. Dacă va trebui să ne apărăm ţara, o vom apăra până la capăt!"

La rândul lor, americanii sunt gata să livreze armament Ucrainei pentru a descuraja Rusia, pe care o acuză de intervenţie militară directă în ţara vecină.

Rusia dezminte orice implicare directă în conflictul în care şi-au pierdut viaţa peste 5.400 de oameni. Chiar în ziua reuniunii de la Minsk, luptele au atins o intensitate aproape fără precedent. 19 soldaţi ucraineni au fost ucişi în confruntările din jurul centrului strategic Debalţeve. Iar la Doneţk, cel puţin cinci oameni au murit într-o explozie produsă la autogara din centrul oraşului.

Escaladarea conflictului ar urma să fie resimţită şi în România. Ruşii au ameninţat deja că vor riposta la trimiterea de trupe şi instalarea unor comandamente ale NATO în România şi alte cinci ţări aliate din zonă.



×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close