Antena 3 CNN Externe Peste 200 de gangsteri au fost încarcerați într-unul dintre cele mai mari procese cu mafioți din Italia. Au primit peste 2.000 de ani de pușcărie

Peste 200 de gangsteri au fost încarcerați într-unul dintre cele mai mari procese cu mafioți din Italia. Au primit peste 2.000 de ani de pușcărie

Un tribunal italian a condamnat peste 200 de membri ai unei bande criminale la un total de 2.200 de ani de închisoare, în urma celui mai mare proces cu mafioți din țară din ultimele trei decenii.

Peste 200 de gangsteri au fost încarcerați într-unul dintre cele mai mari procese cu mafioți din Italia. Au primit peste 2.000 de ani de pușcărie
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2023   •   22:24

În timpul procesului, care a început în ianuarie 2021 și s-a desfășurat într-un buncăr special construit pentru asta în orașul Lamezia Terme din sudul Italiei, peste 400 de avocați i-au reprezentat pe inculpați și aproximativ 900 de martori au depus mărturie.

Un grup de trei judecători, care au deliberat asupra soartei celor 338 de acuzați încă de la încheierea procesului, la 16 octombrie, au dat luni verdictul. Instanța a avut nevoie de o oră și 40 de minute pentru a pronunța hotărârile, a relatat agenția de presă italiană Ansa, citată de CNN.

Aproximativ 207 mafioți au fost încarcerați și peste 100 au fost achitați. Totalul pedepselor cu închisoarea include cinci condamnări pe viață și trei condamnări la 30 de ani de închisoare.

Printre cei judecați se numără 42 de femei - un record pentru un proces cu mafioți - dintre care 39 au fost condamnate.

Printre cei condamnați se numără fostul deputat al Forza Italia - Giancarlo Pittelli, fostul șef al poliției - Giorgio Naselli, fostul ofițer al poliției financiare -Michele Marinaro, fostul primar - Gianluca Callipo și foștii consilieri regionali, Luigi Incarnato și Pietro Giamborino, potrivit documentului de condamnare consultat de CNN.

Mafioții erau afiliați la faimoasa grupare criminală 'Nrangheta din Italia și au fost condamnați pentru asociere mafiotă, șantaj, dare de mită și cinci crime.

Procesul a fost denumit Rinascita Scott, după numele agentului special american Scott W. Sieben, căruia i s-a atribuit descoperirea legăturilor dintre cartelurile din Columbia și 'Nrangheta.

Cu sediul în regiunea Calabria din sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată cea mai puternică grupare mafiotă din țară și una dintre cele mai puternice întreprinderi criminale din lume, cu mii de membri și afiliați la nivel global, potrivit DIA (Direcția Anti-Mafia) italiană. Deține monopolul asupra traficului de droguri din Europa, potrivit Europol.

Cei trei judecători au trăit sub protecția poliției în timpul procesului, care a durat doi ani și zece luni.

×
Subiecte în articol: 'Ndrangheta mafioti gangsteri
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close