Antena 3 CNN Externe 2010 se anunţă plin de momente importante. Află care sunt reperele şi previziunile noului an (VIDEO)

2010 se anunţă plin de momente importante. Află care sunt reperele şi previziunile noului an (VIDEO)

2010 se anunţă plin de momente importante. Află care sunt reperele şi previziunile noului an (VIDEO)
01 Ian 2010   •   19:55

Nici nu a început bine şi anul 2010 se anunţă unul plin de momente importante. Ieşirea din criza financiară, inaungurarera celei mai înalte clădiri din lume şi Campionatul mondial de fotbal, din Africa de Sud, sunt doar câteva dintre reperele noului an.

Primul eveniment important din 2010 a venit chiar în prima zi a anului. Spania a preluat preşedinţia semestrială a Uniunii Europene şi este prima ţară ce va deţine această funcţie după ratificarea Tratatului de la Lisabona.

Tot în ianuarie, va fi gata şi cea mai înaltă clădire din lume, Burj Dubai, care va avea o înălţime de 818 metri şi 160 de etaje.

La jumătatea lui ianuarie, Ucraina organizează primele alegeri prezidenţiale de la revoluţia portocalie din 2004. Cei trei candidaţi sunt actualul preşedinte Viktor Yushchenko, pro rus-ul Viktor Yanukovych şi actualul premier, Yulia Timoshenko.

Jocurile Olimpice de iarnă din Canada debutează în februarie iar în mai se va deschide în China Expoziţia Mondială. Ţările lumii sunt aşteptate să-şi promoveze produsele industriale, cultura, dar şi turismul şi educaţia.

Tot China, potrivit experţilor, va depăşi Japonia devenind astfel a doua putere economică la nivel mondial.

În iunie debutează şi Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud care se va desfăşura fără participarea echipei naţionale a României.

Luna următoare, în iulie, vine rândul Belgiei să preia preşedinţa semestrială a Uniunii Europene de la Spania.

Din punct de vedere meteorologic, 2010 va fi un an fierbinte. Britanicii arată că anul viitor s-ar putea depăşi temperaturile maxime record din 1998.

La capitolul sănătate, specialiştii prevăd un an ferit de noi pandemii. Gripa AH1N1 este încă prezentă în multe ţări europene însă apogeul răspândirii a fost atins iar numărul cazurilor scade pe zi ce trece.

Zodiacul Chinezesc spune că acum ne aflăm în Anul Tigrului. Potrivit astrologilor, 2010 este un an al justiţiei pentru că acest animal reprezintă curajul şi acţiunea iar chinezii îl considerau un gardian al casei. Cei născuţi sub semnul Tigrului vor fi vor avea realizări nesperate.



Antena 3


×
Subiecte în articol: previziuni
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close