Antena 3 CNN Externe 2013, întâmpinat cu focuri de artificii în lumea întreagă

2013, întâmpinat cu focuri de artificii în lumea întreagă

2013, întâmpinat cu focuri de artificii în lumea întreagă
31 Dec 2012   •   16:07
UPDATE 23:00 - La Paris nu este prevăzut un foc de artificii, unde zeci de mii de persoane, inclusiv numeroşi sunt turişti, sunt aşteptate ca în fiecare an pe Champs-Elysées şi la poalele Turnului Eiffel, pentru a marca trecerea în 2013.

În Franţa, unde Revelionul este în mod tradiţional marcat prin incendierea de maşini, Ministerul de Interne va mobiliza aproximativ 53.000 de poliţişti şi jandarmi pentru asigurarea securităţii, în special pe drumuri. Ministrul Manuel Valls a promis să comunice numărul vehiculelor incendiate, o practică abandonată începând din 2010, de către predecesorii săi de dreapta.

Departe de Hexagon, militarii francezi din Afganistan vor petrece Revelionul în compania ministrului francez al Apărării Jean-Yves Le Drian, sosit luni în tabăra militară Warehouse, la Kabul, după mai bine de o lună de la retragerea ultimelor trupe franceze de luptă. Franţa mai are doar aproximativ 1.500 de militari în această ţară, logisticieni şi formatori.

La aproximativ 9.000 de kilometri depărtare, Dakarul urmează să îşi ofere "cel mai mare foc de artificii" din istoria sa, în timpul unui "spectacol piro-muzical" care va fi lansat de la bordul a patru barje instalate în Oceanul Atlantic, la aproximativ 300 de metri de capitala senegaleză.

De cealaltă parte a Atlanticului, sute de mii de persoane sunt aşteptate în Times Square, la New York, să asiste la o tradiţie care durează de peste un secol, şi anume coborârea timp de 60 de secunde, până la miezul nopţii, a unei sfere de cristal multicolore, pe un pilon.

Show-ul va fi animat de cântăreţi de succes din acest an, între care Taylor Swift, Carly Rae Jepsen şi "inevitabilul" cântăreţ sud-coreean Psy, al cărui hit "Gangnam Style" a depăşit pragul de un miliard de vizionări pe YouTube, un record istoric.

La Rio de Janeiro, un foc de artificii de 16 minute va fi vizibil de pe plaja de la Copacabana. Dar, la Caracas, locuitorii vor fi privaţi de un concert tradiţional de sfârşit de an, în Piaţa Bolivar, din cauza ultimelor veşti îngrijorătoare despre starea de sănătate a preşedintelui Hugo Chavez, în urma unei a patra operaţii de cancer la un spital din Havana.




UPDATE 19:00 -
În India, armata a anunţat anularea tuturor manifestaţiilor legate de Anul Nou, din cauza undei de şoc provocate de violarea în grup a unei tinere studente, care a murit din cauza rănilor suferite, un ultim exemplu al violenţelor la care sunt supuse femeile în această ţară.

Trecerea în Noul An în Timorul de Est, o ţară marcată de o tranziţie sângeroasă către democraţie, are loc în contextul în care, după zece ani de la independenţă, forţa internaţională ONU se retrage în mod oficial luni din acest "confetti" din Pacific.

La Dubai, focuri imense de artificii vor lumina cele 200 de etaje ale Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, pe fondul muzicii simfonice cântate în direct de Orchestra Filarmonică din Praga.




UPDATE 18:00 -  
În Japonia, la Tokyo, noul an a fost celebrat la tempul Asakusa, cel mai vechi din metropolă. Clopotele templului au bătut de 108 ori, conform tradiţiei.

UPDATE 16:00 - La ora 17.00, ora României, Japonia intră în noul an. Primele secunde ale lui 2013 vor fi anunţate de clopotele Templului Asakusa din Tokyo. O oră mai târziu, vor celebra noul an şi chinezii, cu un spectaculos foc de artificii, în Hong Kong. La aceeaşi oră îşi spun la mulţi ani şi taiwanezii, care organizează şi ei un foc de artificii, la Taipei.

Impresionante spectacole pirotehnice vor fi admirate şi la Moscova, dar şi în Dubai, în Berlin, Londra şi New York. Cea mai mare petrecere de stradă de Revelion va fi la Rio de Janeiro, în Brazilia, pe faimoasa plajă Copacabana, unde vor fi peste două milioane de oameni. Ultimii care vor intra în 2013 vor fi locuitorii din Samoa Americană, adică mâine, la ora 13.00, ora României.

UPDATE 15:00 - Şi australienii au întâmpinat noul an. La Sydney, în port, a avut loc un spectacol de lumini şi focuri de artificii care a costat aproape 7 milioane de dolari australieni. 



Peste 1,5 milioane de oameni au venit să admire spectacolul, cel de-al 17-lea organizat de Revelion, în Sydney. Focul de artificii a fost declanşat de cântăreaţa Kylie Minogue. În total, 36.000 de artificii au luminat cerul oraşului, într-un spectacol de 12 minute. Alte show-uri de artificii, dar de mai mică amploare, au fost organizate şi la Melbourne, dar şi în alte oraşe ale Australiei.




În timp ce, la noi, pregătirile pentru marile petreceri citadine au intrat în linie dreaptă şi doar câteva ore ne despart de Anul Nou, 2013 a sosit deja ... în Noua Zeelandă.

La ora 12, ora României, locuitorii din Insula Crăciunului, cunoscut drept un mic paradis tropical, în imediata vecinatate a Ecuatorului au întâmpinat Noul An. 

La ora 14.00, şi locuitorii din Auckland, Noua Zeelandă au cicnit pahare cu şampanie în cinstea Noului An.





×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close