Antena 3 CNN Externe 29 de persoane au murit în urma unor explozii produse în apropiere de Damasc

29 de persoane au murit în urma unor explozii produse în apropiere de Damasc

29 de persoane au murit în urma unor explozii produse în apropiere de Damasc
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Noi 2012   •   12:11

Cel puţin 29 de persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în două explozii produse de maşini-capcană în oraşul sirian Jaramana, în apropiere de Damasc, informează AFP.

„Numărul persoanelor ucise în exploziile produse de două maşini-capcană în oraşul Jaramana a crescut la 29”, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, după ce bilanţul iniţial arăta că 20 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Locuitorii oraşului în majoritate creştin au spus pentru AFP că exploziile s-au produs la ora locală 6:30.

„Teroriştii au aruncat în are două maşini pline de exploziv, în principala piaţă din Jaramana, ucigând şi rănind mai mulţi locuitori şi deteriorând mai multe clădiri şi magazine”, a scris agenţia locală de ştiri SANA, preluată de AFP.

În zonă au fost trimise mai multe ambulanţe, citează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Atacul de miercuri a fost cel de-al patrulea de acest fel produs în Jaramana din 28 august. Pe 29 octombrie, o maşină capcană a ucis 11 oameni şi a rănit alte câteva zeci.

De asemenea, exploziile din Jaramana s-au produs la doar o zi după ce peste 130 de oameni şi-au pierdut viaţa în Siria, 58 dintre aceştia fiind civili, 38 rebeli şi 36 soldaţi.

Acest incident a avut loc în contextul intensificării acţiunilor militare vizând neutralizarea insurgenţilor în împrejurimile Damascului.

Peste 40.000 de persoane au murit în violenţele din Siria de la izbucnirea revoltei împotriva regimului actual în martie anul trecut.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close