Antena 3 CNN Externe 40 de iubite ale unor preoţi catolici îi cer Papei să renunţe la regula celibatului

40 de iubite ale unor preoţi catolici îi cer Papei să renunţe la regula celibatului

40 de iubite ale unor preoţi catolici îi cer Papei să renunţe la regula celibatului
Sursa foto: Papa Benedict al XVI-lea
28 Mai 2010   •   14:12

Un grup de 40 de italience, iubite ale unor preoţi catolici, i-a trimis o scrisoare Papei Benedict al XVI-lea pentru a-l ruga să renunţe la regula celibatului. Femeile şi-au motivat cererea spunând că preoţi ar trebui ?să trăiască la fel ca celelalte fiinţe umane, adică să iubească şi să fie iubiţi?.

Potrivit The Guardian, cele 40 de iubite ale preoţilor îi cer Suveranului Pontif să le arate înţelegere celor care trăiesc ?cu teamă pentru câteva momente de fericire furate?.

Această problemă delicată a fost dezbătută şi de către cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, care la începutul lunii martie a declarat că abolirea celibatului ar reprezenta ?o soluţie pentru diminuarea numărului de abuzuri sexuale comise de preoţii catolici?.

Numai trei dintre semnatarele scrisorii au avut curaj să-şi dezvăluie adevărata identitate. Una dintre acestea se numeşte Stefania Salomone şi are 42 de ani. Scrisoarea a fost postată pe internet la data de 28 martie, însă a ajuns în atenţia unei agenţii internaţionale de presă abia zilele trecute.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preot Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close