Antena 3 CNN Externe Aproape 400.000 de ucraineni au fugit în Polonia, România, Ungaria, Moldova și alte țări, anunță ONU

Aproape 400.000 de ucraineni au fugit în Polonia, România, Ungaria, Moldova și alte țări, anunță ONU

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați, a anunțat, astăzi, că aproape 400.000 de oameni din Ucraina au sosit, în ultimele zile, în Polonia, Ungaria, România, Moldova și alte țări.

Aproape 400.000 de ucraineni au fugit în Polonia, România, Ungaria, Moldova și alte țări, anunță ONU
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Mia Lungu    |    27 Feb 2022   •   17:36

Aproape 400.000 de refugiați ucraineni și-au părăsit casele de la invazia Rusiei de joi, a anunțat astăzi Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

"Numărul refugiaților din Ucraina tocmai a fost actualizat. Se bazează pe datele puse la dispoziție de autoritățile naționale. Totalul este acum de 368.000 și continuă să crească", a transmis duminică UNHCR pe Twitter.

Mulțimi imense au încercat să fugă din orașele și localitățile din țară, iar drumurile au fost blocate în timp ce oamenii se îndreptau spre vest, către Polonia și Uniunea Europeană.

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, estima, miercuri, că invazia ar putea duce la o nouă "criză a refugiaţilor", cu până la 5 milioane de refugiați din Ucraina.

×
Subiecte în articol: ucraineni refugiati Filippo Grandi comisar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close