Antena 3 CNN Externe 45 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy

45 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy

45 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy
22 Noi 2008   •   11:46

Sâmbătă se împlinesc 45 de ani de la asasinarea lui John F. Kennedy. Preşedintele american a fost ucis în 22 noiembrie, 1963, la Dallas. Moartea celui considerat cel mai popular preşedinte american rămâne învăluită în mister. Chiar şi astăzi, continuă să dea naştere la numeroase legende şi speculaţii. (BETA)
De-a lungul istoriei au fost ucişi patru preşedinţi americani: Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley şi John F. Kennedy. Kennedy a fost cel de-al 35-lea şi cel mai tânăr preşedinte ales al Statelor Unite. S-a născut în anul 1917, în Brookline, Massachusetts. Deţine recordul Guinness Book de cel mai rapid vorbitor din politică, cu o viteză de 327 de cuvinte pe minut, rostite în discursul său din decembrie, 1961.
În data de 22 noiembrie 1963, preşedintele şi prima doamna se aflau în Dallas, Texas. Cuplul prezidenţial încerca să câştige simpatia alegatorilor într-un stat în care Kennedy nu a avut prea mare succes în alegeri. Cei doi erau în Piata Dealey, într-o maşină decapotabilă aflată în fruntea coloanei oficiale. Când maşina prezidenţială s-a apropiat de intersecţie, s-au auzit trei focuri de armă. Primul şi-a ratat ţinta, al doilea l-a lovit pe Kennedy în spate şi i-a ieşit prin gât, iar al treilea glonte l-a nimerit pe preşedinte direct în cap.
Kennedy a căzut şi a fost dus de urgenţă la spital. În după-amiaza zilei de 22 noiembrie a fost declarat mort. În mai puţin de 80 de minute, a fost arestat şi asasinul. Lee Harvey Oswald a fost prins într-un teatru din apropierea locului crimei şi a fost acuzat de asasinat.
Deşi de-a lungul timpului s-au făcut numeroase speculaţii cu privire la adevăratul asasin, Lee Harvey Oswald a ramas autorul oficial al crimei. John F. Kennedy este înmormantat la Arlington National Cemetery, alături de ceilalţi membri ai familiei sale.
Antena 3

×
Subiecte în articol: asasinare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close