Antena 3 CNN Externe 5 oameni au murit în incendiul produs la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri

5 oameni au murit în incendiul produs la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul produs, joi, în complexul Manjari, din cadrul Serum Institute din India, considerat a fi cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

5 oameni au murit în incendiul produs la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri
Sursa foto: news18.com
de Georgiana Adam    |    21 Ian 2021   •   20:30

Potrivit presei locale, incendiul s-a produs, joi după masă, la ora 14.45, în complexul Manjari, la etajul patru și al cincilea al clădirii SEZ 3, un sit în construcţie din incinta Serum Institute, oraşul Prune, India.

Incendiul a fost raportat în parcul biotehnologic al institutului. Un total de 15 mașini de pompieri și ambulanțe au ajuns în scurt timp  la fața locului.

5 persoane au murit carbonizate

Televiziunea locală a transmis imagini cu un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii Serum Institute, unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Primarul Pune, Murlidhar Mohol, a declarat că cinci trupuri au fost găsite carbonizate, după ce focul a fost controlat. Cauza incendiului nu este încă stabilită, dar se speculează că lucrările de sudare ar fi putut să declanşeze incendiul, a spus el.

 

CEO-ul Institutului a dat asigurări, printr-o postare pe Twitter, că producția vaccinului Covieshield, dezvoltat de AstraZeneca, nu este afectată

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Serum institute India COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close