Antena 3 CNN Externe 5 români s-au făcut de râs în Franța: ”echipați” cu pălării de paie, teniși și șorturi au vrut să urce pe Mont Blanc

5 români s-au făcut de râs în Franța: ”echipați” cu pălării de paie, teniși și șorturi au vrut să urce pe Mont Blanc

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu cunoscut din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro, pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte. 

5 români s-au făcut de râs în Franța: ”echipați” cu pălării de paie, teniși și șorturi au vrut să urce pe Mont Blanc
Sursa foto: pixabay.com
de Milena Niță    |    06 Aug 2022   •   23:58

Primarul Jean-Marc Peillex a impus această măsură , după ce a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți, teniși și pălării de paie, potrivit theguardian.com.

Edilul localității Saint-Gervais-les-Bains se plânge de faptul că zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte. El explică și de ce a cerut ca garanție suma de 15.000 de euro: 10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Jean-Marc Peillex a scris pe Twitter că zeci de ”pseudo-alpiniști” au ignorat avertismentele. Mai mult, el povestește cazul a cinci români care au încercat să urce pe munte ”purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

”Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat recent și din cauza caniculei, după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni. 

Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească. Peste 100 de oameni au murit pe traseul Gouter în ultimii 20 de ani. 
 

×
Subiecte în articol: Mont Blanc pălării paie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close