Antena 3 CNN Externe 85 de militari sirieni, printre care şi un general, s-au refugiat în Turcia

85 de militari sirieni, printre care şi un general, s-au refugiat în Turcia

85 de militari sirieni, printre care şi un general, s-au refugiat în Turcia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Iul 2012   •   00:01

Numeroşi soldaţi sirieni printre care şi un general au fugit de conflictul din ţara lor refugiindu-se luni în Turcia, a afirmat agenţia de presă turcă Anatolia, informează AFP.
   
Printre cei 85 de militari care au dezertat se află şi un general, un colonel, un locotenent colonel şi alţi 18 ofiţeri, declară agenţia citând autorităţile locale.
   
Aceasta ridică la 14 numărul generalilor sirieni care au fugit în Turcia.
   
Anatolia a adăugat că militarii au intrat în Turcia prin Reyhanli (sud) în cadrul unui grup ce număra în total 293 de persoane, printre care numeroase femei şi copii.
   
Turcia adăposteşte peste 35.000 de refugiaţi sirieni şi de dezertori ai armatei siriene în taberele situate în mai multe provincii aflate la frontiera dintre Turcia şi Siria.
   
După distrugerea unui avion turc de vânătoare de către Siria la 22 iunie tensiunea a crescut între cele două state vecine care au fost aliate în trecut.
   
Distrugerea avionului, ai cărui piloţi nu au fost găsiţi, a sporit tensiunea deja puternică din cauza conflictului intern în curs în Siria şi a susţinerii acordată de Ankara insurecţiei împotriva regimului Bashar al-Assad.
   
După acest incident, Turcia şi-a întărit securitatea la frontieră şi a trimis în aer avioane de vânătoare după ce elicoptere siriene au zburat aproape de frontiera dintre cele două state.
   

×
Subiecte în articol: Siria armata siriana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close