Antena 3 Externe Țara cu cei mai mulți vaccinați prelungește restricțiile. Accesul în spații publice o să fie permis doar persoanelor vaccinate sau testate

Țara cu cei mai mulți vaccinați prelungește restricțiile. Accesul în spații publice o să fie permis doar persoanelor vaccinate sau testate

de Alexandru Negrici    |    22 Iul 2021   •   21:37
Țara cu cei mai mulți vaccinați prelungește restricțiile. Accesul în spații publice o să fie permis doar persoanelor vaccinate sau testate
Sursa foto: Getty

Accesul în spații publice, permis doar persoanelor vaccinate sau testate, în Israel

Reducerea recentă a restricţiilor a inclus şi renunţarea la programul „Green Pass” care a permis doar persoanelor care au fost vaccinate sau recuperate în urma infecţiei cu COVID-19 să intre în unele spaţii publice, relatează Reuters.  

Unele măsuri au fost deja reintroduse, inclusiv purtarea măştilor de protecţie în interior şi condiţii mai stricte de intrare în ţară. 

Într-o înăsprire a măsurilor, biroul primului ministru Naftali Bennett a declarat joi că programul Green Pass va reveni în vigoare începând cu 29 iulie.

"Green Pass se va aplica la evenimente culturale şi sportive, săli de sport, restaurante şi săli de mese, conferinţe, atracţii turistice", a declarat biroul premierului Bennett.

Intrarea la evenimente cu peste 100 de participanţi va fi permisă numai pentru „cei vaccinaţi, recuperaţi şi cei care prezintă un rezultat negativ al unui test”.

Guvernul doreşte ca israelienii să înveţe să trăiască cu virusul - implicând cele mai puţine restricţii posibile şi evitând o a patra carantină naţională care ar putea afecta în continuare economia.

Peste 56% din populaţia Israelului de 9,3 milioane este complet vaccinată, iar cazurile grave au rămas mai mici decât în ​​timpul valurilor anterioare.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close