Accident feroviar soldat cu 30 de răniți, în Franţa

de A.M    |    21 Apr 2015   •   13:54
Accident feroviar soldat cu 30 de răniți, în Franţa

Un tren de călători a lovit marți un camion la un pasaj de trecere a căii ferate din suburbiile Parisului, provocând rănirea a 30 de persoane, dintre care două grav, relatează AGERPRES.

Accidentul s-a produs în comuna Nangis, la circa 50 km est de Paris. Șocul a produs deraierea a cinci vagoane ale trenului care efectua o cursă între Belfort și Paris, a declarat o sursă din cadrul jandarmeriei.

Conform autorităților locale, trenul, care transporta 350 de persoane, ''a deraiat, dar nu s-a răsturnat pe șine''.

''Există circa 30 de urgențe relative, respectiv răni suferite în principal de oprirea trenului, în timp ce două persoane sunt rănite mai grav, conductorul trenului și un călător'', a precizat prefectura dimineață.

Cele două persoane rănite mai grav au fost transportate la spital și viața nu le este în pericol.

Circumstanțele accidentului nu au fost încă stabilite dar, potrivit căilor ferate franceze, trenul a lovit în spate un camion care transporta mașini agricole imobilizat pe șine.

''Două sau trei osii au sărit în urma șocului'', a precizat SNC F, refuzând să vorbească despre o 'deraiere'.

Potrivit primarului comunei Nangis, Michel Billout, locul în care s-a produs accidentul nu este unul în care să fi avut loc frecvent astfel de incidente, datorită faptului că în zonă se circulă cu viteze moderate.Parteneri
x close