Antena 3 CNN Externe ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Bilanţul sumbru al unei ţări frumoase, dar periculoase: 25 de oameni din 100.000 mor în accidente rutiere

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Bilanţul sumbru al unei ţări frumoase, dar periculoase: 25 de oameni din 100.000 mor în accidente rutiere

de O.P.    |    25 Iun 2013   •   06:04

Muntenegru este una dintre cele mai periculoase ţări europene în ceea ce priveşte traficul rutier. Potrivit unui raport întocmit de ONU în 2011, Muntenegru este depăşită doar de Rusia, care are un raport de 25 de morţi la suta de mii de locuitori în accidente rutiere.

Drumul european 65 care traversează Muntenegru este, pe cat de frumos,  pe atat de periculos. Pe această porţiune de drum au loc sute de accidente anual. În aceste condiţii nu este de mirare că peste 1000 de oameni au murit în ultimii 40 de ani, pe această şosea.

E 65 fiind supranumit, pe bună dreptate, drumul morţii. Soseaua unde a avut loc teribilul accident este singura care face legătura între sudul şi nordul ţării şi este foarte aglomerată. Drumul are o lungime de doar 68,9 kilometri pe teritoriul Muntenegrului, iar soşoeaua etste foarte îngustă, cu o singură bandă pe sens.

Unele porţiuni de şosea sunt atât de strâmte încât două maşini îşi fac loc cu greu una pe lângă cealaltă, potrivit presei locale. Accidentul de duminică în care şi-au pierdut viaţa 18 români s-a produs în acelaşi loc unde, în 1998, un autocar sârb a fost implicat într-o tragedie soldată cu 20 de morţi.

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close