Acrobaţie uluitoare deasupra Niagarei. Nik Wallenda este primul om care traversează PE SÂRMĂ cascada

de G.C.P    |    18 Iun 2012   •   12:32
Acrobaţie uluitoare deasupra Niagarei. Nik Wallenda este primul om care traversează PE SÂRMĂ cascada

Cascadorul american, Nik Wallenda, a devenit prima persoană din lume, care a traversat cascada Niagara pe sârmă.

La insistenţele postului de televiziune, care a transmis live această acrobaţie extremă, Wallenda a fost legat cu un cablu de siguranţă, dar de care nu a avut nevoie până la finalul cascadoriei.

El a fost atent la fiecare pas făcut, iar aventura deasupra Niagarei s-a încheiat după aproape 26 de minute, în uralele a câtorva mii de oameni veniţi să-l incurajeze.
Ineditul traseu a fost lung de 550 de metri şi s-a desfăşurat la o înălţime de 61 de metri, deasupra Niagarei.

Nik Wallenda este primul om care trece în această manieră frontiera dintre SUA şi Canada,  şi la sfârşitul uluitorului număr acrobatic, a prezentat paşaportul autorităţilor canadiene de emigrare.

"Acolo sus, era o ceaţă foarte densă. De foarte multe ori mi-era greu să văd la doi metri în faţă. Curenţii de aer erau foarte puternici şi mereu îşi schimbau direcţia" a declarat Wallenda, obosit dar fericit după isprava sa.

Întrebat de reporteri care va fi următoarea cascadorie,  Wallenda le-a răspuns că are permisiunea să traverseze, tot pe sărmă, cum altfel, Marele Canion. Acest lucru se va întâmpla insă după o perioadă de antrenament cuprinsă între trei şi cinci ani.
x close