Antena 3 CNN Externe Tensiuni grave între SUA și Rusia. „Vor plăti pentru atacarea democraţiei”

Tensiuni grave între SUA și Rusia. „Vor plăti pentru atacarea democraţiei”

Tensiuni grave între SUA și Rusia. „Vor plăti pentru atacarea democraţiei”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Aug 2017   •   12:43

Senatorul republican John McCain a criticat dur decizia Moscovei de expulza mai multe sute de angajaţi ai misiunilor diplomatice americane din Rusia, avertizând că preşedintele rus Vladimir Putin şi acoliţii săi vor plăti pentru atacarea democraţiei din SUA, informează site-ul agenţiei Tass.

„Nu este surprinzător că Putin expulzează diplomaţi americani, dar el şi acoliţii săi vor plăti preţul pentru atacarea democraţiei noastre", se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de senatorul american.

McCain este unul din ce mai duri critici ai Rusiei în Congresul SUA şi a militat în repetate rânduri pentru noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Rusia a anunţat vineri, ca reacţie la noile sancţiuni adoptate de Congresul SUA, că Statele Unite au termen până la 1 septembrie să reducă personalul diplomatic de pe teritoriul rus până la 455 de persoane, nivelul angajaţilor misiunilor ruse din SUA după ce Administraţia Barack Obama a expulzat 35 de ruşi în decembrie 2016. În momentul expulzării celor 35 de diplomaţi ruşi din cauza ingerinţelor Moscovei în scrutinul prezidenţial american, Vladimir Putin nu a adoptat măsuri simetrice, anunţând că aştepta abordarea noului preşedinte american, Donald Trump.

În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Moscovei, iar preşedintele Donald Trump urmează să le aprobe, Vladimir Putin a anunţat duminică seară, într-un interviu acordat postului VGTRK, că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajaţii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane până la 1 septembrie.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Rusia Moscova Washington
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close