Antena 3 Externe Aderarea Ucrainei şi a Georgiei la NATO, dezbătută la summit-ul de la Bruxelles

Aderarea Ucrainei şi a Georgiei la NATO, dezbătută la summit-ul de la Bruxelles

03 Dec 2008   •   08:34
Aderarea Ucrainei şi a Georgiei la NATO, dezbătută la summit-ul de la Bruxelles

26 de miniştrii de externe din NATO vor discuta, miercuri, la Bruxelles, despre misiunile Alianţei din zonele de conflict şi, în special, despre situaţia din Afganistan. Întâlnirea este una foarte importantă, iar de pe agendă nu vor lipsi dezbaterile pe tema Balcanilor de Vest, cu accent pe ultimele evoluţii din Kosovo.
Pe de altă parte, NATO a decis, marţi, reluarea discuţiilor cu Rusia, după aproape patru luni de la suspendarea dialogului, provocată de începerea războiului ruso-georgian.
Un alt subiect discutat marţi a fost statutul Ucrainei şi al Georgiei. Celor două ţări li s-a refuzat un plan de aderare la NATO, în timpul summitului de la Bucureşti.
În cadrul întâlnirii de la Bruxelles, Statele Unite, Germania, Franţa şi Marea Britanie au ajuns la un compromis. Cele patru ţări vor propune Alianţei Nord-Atlantice aprofundarea cooperării cu Ucraina şi Georgia, fără ca aceasta să reprezinte o antepronunţare asupra procedurii de aderare a celor două state.
Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close