Antena 3 CNN Externe Adevărata față a talibanilor: Au executat fără milă un șef de poliție pe care îl considerau dușman

Adevărata față a talibanilor: Au executat fără milă un șef de poliție pe care îl considerau dușman

Talibanii s-au chinuit să prezinte o imagine reformată de la cucerirea Kabulului din acest weekend, însă au avut nevoie de doar câteva zile pentru a șoca întreaga planetă cu modul crud în care își urmăresc obiectivele ultra-religioase.

Adevărata față a talibanilor: Au executat fără milă un șef de poliție pe care îl considerau dușman
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    20 Aug 2021   •   20:47

Există dovezi crescânde că regimul islamist dur nu este deloc diferit față de jihadiștii despotici de acum 20 de ani, care au asuprit brutal femeile și s-au aliat cu teroriștii Al Qaeda, informează DailyMail

Noii conducători ai Afganistanului s-au dovedit la fel de sângeroși și tirani ca echivalenții lor de acum două decenii.

Ultimele imagini arată cum luptătorii talibani atacă pe oricine care poartă un steag național afgan.

Asta se întâmplă după ce grupul pentru drepturile omului, Amnesty International, a dezvăluit că luptătorii talibani au masacrat nouă bărbați etnici Hazara după ce au preluat controlul asupra provinciei Ghazni, luna trecută, cu martori oculari care au relatat suferințele de acolo.

Șase bărbați au fost împușcați și trei au fost torturați până la moarte, inclusiv un bărbat care a fost sugrumat cu propria lui eșarfă, în timpul atrocității care a avut loc în perioada 4-6 iulie în satul Mundarakht, districtul Malistan, a dezvăluit grupul Amnesty.

Într-o altă crimă din răzbunare, un șef de poliție regional care s-a opus talibanilor a fost executat cu sânge rece de grupul jihadist, spun rapoartele locale.

Imagini șocante, devenite virale pe internet, arată și modul în care talibanii au atacat forețele polițienești din Herat.

Printre celelalte atrocități și opresiuni raportate:

  • ONU susține că jihadiștii merg din ușă în ușă pentru a amenința rudele funcționarilor publici, interpreți și alți angajați consulari, în timp ce alți militanți chiar opresc oameni în afara aeroportului Kabul;
  • Militanții talibani au urmărit un jurnalist al radiodifuzorul german Deutsche Welle și unul dintre membrii familiei reporterului a fost împușcat;
  • Trei prezentatoare TV au fost împiedicate să intre în studioul canalului unde lucrează. Talibanii le-au ordonat să „plece acasă, să rămână acolo și să nu se mai întoarcă niciodată”;
  • Înalți oficiali afgani au declarat că au fost forțați să se „ascundă temeinic” pentru a evita talibanii despre care se crede că au acces la bazele de date ale angajaților guvernamentali.

×
Subiecte în articol: Kabulului talibani Afganistan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close