Adio, mahmureală! Alcoolul care nu îmbată, inventat de cercetătorii britanici

29 Dec 2009   •   18:51
Adio, mahmureală! Alcoolul care nu îmbată, inventat de cercetătorii britanici alcool

Cercetătorii britanici vor să realizeze o băutură care să aibă aceleaşi efecte ca alcoolul, dar care să nu îmbete şi să nu conducă la mahmureală. Mai interesant este că oamenii de ştiinţă vor realiza şi o pilulă-antidot pentru efectele ?lichidului-minune?, arată The Telegraph.

Persoanele care vor consuma alcoolul sintetic vor putea şofa fără probleme. Lichidul este produs din substanţe asemănătoare cu Diazepamul, producând un efect de relaxare şi o stare de bine.

Dar, spre deosebire de alcool, noua substanţă nu va afecta acea parte a creierului uman care activează schimbările de comportament şi dependenţa. De asemenea, va fi mult mai uşor de eliminat din corp decât alcoolul adevărat.

Noul tip de alcool va fi conceput de o echipă de cercetători de la Colegiul Imperial din Londra condusă de profesorul David Nutt. Profesorul Nutt, care a deţinut funcţia de consilier guvernamental, consideră că alcoolul sintetic va avea un rol important în societate şi va ameliora starea de sănătate a britanicilor.

Antena3.ro

Parteneri
x close