Antena 3 CNN Externe Adio telefoane mobile în școli! Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze, în Marea Britanie

Adio telefoane mobile în școli! Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze, în Marea Britanie

Telefoanele mobile vor fi interzise în școlile din Marea Britanie, ca parte a planului guvernamental de a reduce perturbările la clasă și de a ameliora comportamentul elevilor pe parcursul procesului de învățământ.

Adio telefoane mobile în școli! Guvernul a luat decizia care le permite directorilor să interzică utilizarea acestor dispozitive inclusiv în pauze, în Marea Britanie
Sursa foto: hepta / Zuma Press / David Zorrakino
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   12:24

În acest sens, guvernul de la Londra a publicat recent un document care îi sprijină pe directorii de școli să interzică utilizarea terminalelor mobile pe tot parcursul zilei de cursuri, inclusiv în pauze.

Documentul  intitulat "Orientări privind interzicerea telefoanelor mobile pe parcursul zilei de școală" va asigura o abordare coerentă în toate școlile din Regatul Unit, susțin autoritățile britanice.

În sprijinul noilor orientări, guvernul de la Londra s-a bazat pe mai multe studii privind impactul telefoanelor mobile asupra comportamentului și performanțelor copiilor, încă de la vârste fragede.

Ofcom, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Marea Britanie, a estimat că 97% dintre copiii cu vârste de până la 12 ani au propriul telefon mobil, iar utilizarea acestuia la școală alimentează fenomene precum bullying-ul online și contribuie la distragerea atenției și la perturbarea activității la clasă.

Anul trecut, UNESCO, Organizația Națiunilor Unite pentru Știință, Educație și Cultură, a cerut ca smartphone-urile să fie interzise în școli, deoarece s-a demonstrat că acestea sunt legate de reducerea performanțelor educaționale și că timpul excesiv petrecut în fața ecranului are un impact negativ asupra stării generale a copiilor. 

Cum se va pune în practică decizia guvernului britanic de interzicere a telefoanelor în școli

Școlile vor fi sprijinite să interzică utilizarea telefoanelor mobile prin diferite abordări, inclusiv prin predarea dispozitivelor la intrarea în unitatea de învățământ și păstrarea acestora, în condiții de siguranță, pe perioada orelor de curs, se precizează într-un material de pe site-ul guvernului britanic.

"Școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile reprezintă, cel puțin, o distragere nedorită a atenției în clasă.

Le oferim profesorilor noștri care muncesc din greu instrumentele necesare pentru a lua măsuri de îmbunătățire a comportamentului și pentru a le permite să facă ceea ce știu să facă cel mai bine să predea", a declarat Gillian Keegan, ministrul britanic al Educației. 

"Avansul în lumea digitală de astăzi oferă oportunități imense, dar acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul bunăstării sau al educației copiilor noștri.

De aceea, am adoptat o legislație de vârf la nivel mondial pentru a face din Regatul Unit cel mai sigur loc din lume pentru tinerii care se află online.

Decizia va ajuta generația următoare să aibă cele mai bune șanse de a-și atinge potențialul", a spus, la rândul său, secretarul britanic pentru Tehnologie, Michelle Donelan.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close