Antena 3 CNN Externe Un adolescent de 13 ani a murit în somn, la trei zile după ce s-a vaccinat, în SUA

Un adolescent de 13 ani a murit în somn, la trei zile după ce s-a vaccinat, în SUA

Un băiat din Michigan, în vârstă de 13 ani, a murit în somn la trei zile după ce a primit vaccinul împotriva Covid-19, iar Centrele pentru Controlul Bolilor au deschis o anchetă asupra morții, conform New York Post.

Un adolescent de 13 ani a murit în somn, la trei zile după ce s-a vaccinat, în SUA
Sursa foto: GoFundMe
de Alexandru Negrici    |    05 Iul 2021   •   21:26

Jacob Clynick, care se pregătea să intre la liceu în toamnă, a primit a doua doză de vaccin Pfizer pe 13 iunie, a declarat mătușa sa pentru Detroit Free Press.

Iacob era sănătos și nu avea condiții de sănătate subiacente. În cele două zile care au urmat rapelului, singurele reacții adverse pe care le-a experimentat au fost aceleași cu care au avut de-a face toate celelalte persoane: oboseală și febră.

Pe 15 iunie, la două nopți după ce a primit a doua doză, Jacob s-a plâns de o durere de stomac înainte de a merge la culcare și nu s-a mai trezit niciodată.

„A murit la miezul nopții acasă”, a spus mătușa sa, Tammy Burages.

Ancheta CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA) a fost confirmată de către departamentul regional de sănătate.

Medicul legist a efectuat o autopsie, deși nu a fost stabilită cauza morții.

"Ancheta despre o corelație între moartea sa și vaccinare este acum la nivel federal cu CDC", a declarat directorul medical al Departamentului de Sănătate din Saginaw pentru Free Press, într-un comunicat.

Intre timp, departamentul de sanatate continua sa incurajeze familiile sa vorbeasca cu medicii lor pentru a evalua propriile riscuri si beneficiile vaccinarii.

Moartea lui Jacob a fost raportată la o lună după ce CDC a înregistrat „relativ puține” rapoarte de miocardită, o inflamație a mușchiului cardiac, la adolescenții și adulții tineri care primesc vaccinul, majoritatea cazurilor nefiind grave.

Academia Americană de Pediatrie a fost de acord, numind boala „un efect secundar extrem de rar”, adăugând că majoritatea cazurilor nu sunt severe și oamenii se recuperează în mod normal fără tratament.

În timp ce familia lui Jacob continuă să jelească trecerea prematură a băiatului în neființă, mătușa sa a exprimat importanța determinării modului în care vaccinul să fie complet sigur pentru copii.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close