Antena 3 CNN Externe Doi agenţi care se ocupă de paza lui Joe Biden s-au îmbătat şi au agresat un sud-coreean

Doi agenţi care se ocupă de paza lui Joe Biden s-au îmbătat şi au agresat un sud-coreean

Doi agenţi ai serviciilor secrete americane care lucrau la turneul lui Joe Biden în Asia au fost trimişi acasă după ce unul dintre ei a fost acuzat că a agresat în stare de ebrietate un sud-coreean cu o zi înainte de sosirea preşedintelui la Seul, au anunţat autorităţile.

Doi agenţi care se ocupă de paza lui Joe Biden s-au îmbătat şi au agresat un sud-coreean
Sursa foto: Hepta | Bestimage / WALTER
de Alexandra Ionescu    |    20 Mai 2022   •   17:55

Un oficial al poliţiei din districtul Yongsan a declarat că unul dintre agenţi a fost arestat în primele ore ale zilei de joi, după ce s-a luat la bătaie din cauza unui taxi, notează Reuters.

Un oficial american a contestat faptul că individul a fost reţinut sau arestat, spunând doar că a fost "investigat" de oficialii sud-coreeni. Oficialul a precizat că celălalt agent implicat în dispută nu a fost investigat pentru abateri.

"Secret Service are cunoştinţă de un incident în afara serviciului în care au fost implicaţi doi angajaţi şi care poate constitui o potenţială încălcare a politicii", a declarat Anthony Guglielmi, purtător de cuvânt al agenţiei.

"Persoanele în cauză se vor întoarce imediat la postul de serviciu şi vor fi plasate în concediu administrativ. Nu a existat niciun impact asupra călătoriei viitoare". Incidentul a avut loc în faţa hotelului Grand Hyatt, unde Biden urma să se cazeze în timp ce îşi începe călătoria din 20-24 mai în Coreea de Sud şi Japonia, potrivit Mediafax/

Oficialul poliţiei sud-coreene nu a dat numele sau alte informaţii despre suspect. Secret Service este agenţia americană care îl păzeşte pe preşedinte şi Casa Albă. Membrii Secret Service au fost periodic implicaţi în trecut în incidente legate de comportamente necorespunzătoare în străinătate.

În 2012, 11 agenţi Secret Service au fost trimişi acasă din Columbia pentru presupuse "abateri" care au implicat dispute cu prostituate înainte de o vizită a preşedintelui de atunci, Barack Obama.

×
Subiecte în articol: Joe Biden agenti paza SUA seul
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close