Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad către Obama: Politicieni mai mari, mai duri, mai experimentaţi nu au putut face nimic

Ahmadinejad către Obama: Politicieni mai mari, mai duri, mai experimentaţi nu au putut face nimic

Ahmadinejad către Obama: Politicieni mai mari, mai duri, mai experimentaţi nu au putut face nimic
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
08 Apr 2010   •   20:00

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a avertizat pe omologul său american Barack Obama de un răspuns care "va răsuna , pe fondul condamnării noii politici nucleare a Washingtonului.

"Sper ca aceste comentarii publicate să nu fie adevărate... el (Obama) a ameninţat cu arme nucleare şi chimice acele state care nu se supun lăcomiei Statelor Unite," arăta Ahmadinejad în cadrul unui discurs televizat.
"Fiţi atenţi. Dacă păşiţi pe calea lui Bush, răspunsul naţiunii va fi la fel de răsunător şi dureros precum a dat poporul lui Bush", sublinia acesta.

"Politicienii materialişti americani, oricând sunt învinşi de logică, pun imediat degetul pe trăgaci precum cowboy. Domnule Obama, sunteţi nou în politică. Aşteptaţi până vi se se usucă transpiraţia şi să căpătaţi experienţă. Aveţi atenţie să nu citiţi orice ziar pus în faţă sau să repetaţi o declaraţie recomandantă," cerea Ahmadinejad.
"(Oficiali americani) mai mari decât tine, mai răi decât din tine, nu au putut face niciun lucru, darămite tu."

Statele Unite au dezvăluit noi limitări ale arsenalului nuclear naţional, anunţând că se vor folosi arme atomice în "circumstanţe extreme" şi nu va ataca statele non-nucleare.

În cadrul unei schimbări politice, SUA a anunţat pentru prima dată că ţările fără arme atomice ce se supun obligaţiilor tratatului de nonproliferare nu trebuie să se teamă de un atac nuclear al SUA.

Dar Obama a avertizat că s-ar putea face excepţii pentru "outsideri" precum Iran sau Coreea de Nord .
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close