Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad îl laudă pe ?fratele anti-imperialist Chavez?

Ahmadinejad îl laudă pe ?fratele anti-imperialist Chavez?

Ahmadinejad îl laudă pe ?fratele anti-imperialist Chavez?
Sursa foto: chavez ahmadinejad
27 Noi 2009   •   03:45

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, la o întâlnire cu Hugo Chavez, a promis că Iran şi Venezuela "vor sta împreună până la sfârşit" în faţa ?imperialismului american?.

La finalul unui turneu prin America Latină, Ahmadinejad l-a lăudat pe "curajosul frate" Chavez, declarând: "Astăzi, poporul din Venezuela şi Iran, tovarăşi de arme şi fraţi în tranşeele războiului contra imperiului, rezistă. Vom sta împreună până la sfârşit ," a arătat Chavez, după care şi-a ridicat mâna în faţa camerelor TV pentru a striga în spaniolă: "Viva Venezuela! Viva Chavez!"
Înainte de Caracas, Ahmadinejad s-a oprit la Bolivia, uunde el şi preşedintele Evo Morales, alt aliat apropriat al lui Chavez, au salutat propria alianţă contra "imperialismului".
Turnelul regional de trei zile al liderului iranian a fost văzut ca un afront la Washington, fapt ilustrat de scrisoare neobişnuită trimisă de preşedintele american Barack Obama.
După prima oprire a lui Ahmadinejad în Brazilia, s-a aflat că Obama trimisese o scrisoare în care cerea să fie mai critică faţă de republica islamică şi activitatea sa nucleare-
Totuşi, deşi liderul brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a primit scrisoarea în avans, el a recunoscut dreptul Iranului de a dezvolta energia nucleară, cerând totuşi ca Teheran să caute o soluţie paşnică cu occidentul.
Chavez a mai declarat că a făcut o vizită fulger în Cuba, înainte de vizita liderului iranian, pentru a se întâlni timp de şapte ore cu fostul lider cubanez Fidel Castro, care i-a transmis o "mare îmbrăţişare" lui Ahmadinejad. Acesta din urmă a mai transmis că "Chavez este un mare revoluţionar". Preşedintele sud-american a întors complimentul, descriindu-l pe colegul iranian ca fiind "gladiator".
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close