Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Noi sancţiuni americane, puţin probabile

Ahmadinejad: Noi sancţiuni americane, puţin probabile

Ahmadinejad: Noi sancţiuni americane, puţin probabile
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
16 Oct 2009   •   16:21

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că noi sancţiuni SUA contra Iranului sunt improbabile şi este îndoilenic că Washington va căuta să obţină noi sancţiuni internaţionale contra Teheranului, transmite canalul tv iranian de limbă engleză Press TV .

"Ei (americanii) au impus deja sancţiuni contra statului nostru, dar nu au realizat nimic. Lumea este un loc mare şi nu toate statele sunt controlate de un anume regim rău," ar fi declarat Ahmadinejad .

"Într-un cadru în care ţările caută comerţul liber, discuţiile despre embargoe sunt fără sens," crede Ahmadinejad, adăugând că "embargourile sunt o chestie din trecut. Nu cred că guvernul SUA încearcă să instituie sancţiuni contra noastră.."

Camera reprezentanţilor din SUA a adoptat miercuri un act de sancţiuni contra Iranului, ce permite SUa şi guvernelor locale să reţină investiţiile de la companiile care sunt implicate în activităţi energetice în Iran.
Conform actului, aprobat cu 414 la 6, statele şi guvernele locale vor putea să reţină investiţiile de la companiile care doresc să ducă 20 de milioane de dolari în operaţiunile petroliere şi de gaz iraniene.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close