Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Puterile mondiale vor regreta orice sancţiune contra Iranului

Ahmadinejad: Puterile mondiale vor regreta orice sancţiune contra Iranului

Ahmadinejad: Puterile mondiale vor regreta orice sancţiune contra Iranului
Sursa foto: ahmadinejad
17 Feb 2010   •   01:48

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că ţara sa este pregătită să schimbe uraniul, chiar şi cu Statele Unite.
"Cazul nu este încă închis? arăta Ahmadinejad într-o conferinţă de presă. "Am anunţat deja că suntem pregătiţi pentru un schimb de combustibil într-un cadru corect. Suntem încă pregătiţi, chiar şi cu America."
El a subliniat că Iran poate plăti pentru un schimb de uraniu cu SUA şi adăuga că dacă Washington nu joacă cinstit, Teheran "îşi va modifica abordarea."
Ahmadinejad a mai declarat că puterile mondiale "vor regreta" orice sancţiune contra Iranului.
"Desigur dacă cineva acţionează contra Iranului, răspunsul nostru va fi în mod sigur destul de ferm pentru a-i face să regrete," avertiza acesta, subliniind că "sancţiunile nu vor afecta Iranul."
Moscova, Washington şi Paris au negat, luni, că au făcut noi propuneri Iranului, după ce şeful programului nuclear iranian arăta că Teheran analizează "noi oferte".
Liderul iranian a ironizat-o pe secretarul american de stat Hillary Clinton, care aprecia că Iranul devine o dictatură militară.
"Nu luăm comentariile sale în serios," arăta acesta, subliniind că un an de administraţie Obama a învăţat Teheranul să nu ia promisiunile SUA în serios, dar nici ameninţările.
El mai aminte şi că bugetul militar american este de 80 de eori mai mare decât cel al republicii islamice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close