Antena 3 CNN Externe Ahmadinejad: Sancţiunile ONU contra Iranului nu vor funcţiona

Ahmadinejad: Sancţiunile ONU contra Iranului nu vor funcţiona

Ahmadinejad: Sancţiunile ONU contra Iranului nu vor funcţiona
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
02 Dec 2009   •   18:19

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că sancţiunile contra ţării sale nu vor funcţiona. În cadrul unui interviu TV, Ahmadinejad arăta că Rusia "a făcut o greşeală" în votul de săptămâna trecută de condamnarea a Teheranului pentru construirea unei a doua fabrici de îmbogăţire a uraniului.
El a adăugat că Iran nu este obligat să informeze organismul de supraveghere nucleară a ONU de planurile sale de construire a noi locaţii nucleare.
Luni, statele occidentale au avertizat Iranul să nu construiască 10 noi unităţi de îmbogăţire a uraniului, aşa cum a anunţat săptămâna trecută.
Ahmadinejad a replicat că avertismenle puterilor occidentale că Iran va fi izolat sunt "ridicole".
"Ei au nevoie de noi mai mult decât avem noi nevoie de ei. Este un război psihologic, iar izolarea Iranului este imposibilă . Orice deget care este pe cale să apese pe trăgaci va fi tăiat", arăta liderul iranian.
Acesta a mai criticat şi Rusia pentru decizia sa de a se alătura puterilor occidentale în votul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică care condamnă Iranul pentru ascunderea fabricii nucleare de lângă Qom.
"Rusia a făcut o greşeală. Nu are o analiză exactă a situaţiei mondiale actuale?. ?Chestiunea nucleară iraniană a fost rezolvată. Nu vom mai avea discuţii cu marile puteri pe această temă. Nu mai sunt necesare alte discuţii?, aprecia preşedintele iranian.
Pe de altă parte, Moscova a subliniat marţi că nu va bloca impunerea de noi sancţiuni contra Iranului dacă se ia această decizie de către comunitatea internaţională.
"Nu intenţionăm să rămânem izolaţi, dacă există un consens asupra sancţiunilor. Nu vom rămâne de o parte," arăta un diplomat de la Moscova.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close