Antena 3 CNN Externe Al-Assad: Franţa este „vasalul” autorităţilor de la Doha şi Ryad în dosarul sirian

Al-Assad: Franţa este „vasalul” autorităţilor de la Doha şi Ryad în dosarul sirian

Al-Assad: Franţa este „vasalul” autorităţilor de la Doha şi Ryad în dosarul sirian
20 Ian 2014   •   14:26

Franţa îi susţine pe rebelii sirieni şi a devenit un „vasal” al Qatarului şi Arabiei Saudite, a declarat preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat AFP.

„Franţa a devenit o ţară vasal, care execută politica Qatarului şi a Arabiei Saudite. Cum reuşesc petrodolarii să-i determine pe anumiţi occidentali, în special din Franţa, să-şi schimbe principiile Revoluţiei Franceze pentru câteva miliarde de dolari?”, a spus al-Assad.

Franţa a susţinut cauza coaliţiei opoziţiei din Siria şi a fost una dintre primele ţări care a recunoscut organismul şi, de asemenea, a cerut în mai multe rânduri demisia preşedintelui sirian.

De asemenea, liderul de la Damasc a acuzat faptul că, „după 2001 şi atacurile teroriste din 11 septembrie de la New York, nu există o politică europeană, ci doar o politică americană în Occident, iar anumite ţări europene o pun în practică”.

„Nu cred că Europa şi în special Franţa, care a condus odinioară politica europeană, este capabilă să joace cel mai mic rol în Siria în viitor. Şi poate că nici măcar în ţările vecine, a mai spus al-Assad.

„În consecinţă, nu cred că Franţa va juca vreun rol în viitorul apropiat, doar dacă nu-şi va schimba total şi fundamental politica şi va deveni un stat independent în luările sale de poziţie, cum s-a întâmplat în trecut”, a conchis preşedintele sirian, făcând referire la politica independentă a generalului de Gaulle, foarte apreciată de ţările arabe.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close