Antena 3 CNN Externe "Al doilea RĂZBOI RECE a început". SUA şi Rusia îşi "ascut" armele

"Al doilea RĂZBOI RECE a început". SUA şi Rusia îşi "ascut" armele

"Al doilea RĂZBOI RECE a început". SUA şi Rusia îşi "ascut" armele
de O.P.    |    29 Apr 2014   •   08:12

Un al doilea "război rece" între Rusia și SUA a început, dar acesta nu mai este dus între două mari puteri, întrucât lumea nu mai este divizată în două blocuri opuse, consideră președintele Consiliului rus pentru politica externă și de apărare Fedor Lukianov, citat de Agerpres.

"A vorbi de o degradare a relațiilor dintre Rusia și SUA nu are sens, noi am intrat într-o nouă realitate care se numește 'al doilea război rece'. Este vorba de o realitate ce se caracterizează printr-un nou tip de relații ce se bazează pe sancțiuni, contra-sancțiuni și tentative de a-i aduce prejudicii adversarului", a declarat Lukianov pentru RIA Novosti.

În opinia expertului, al doilea "război rece" va fi semnificativ diferit de cel care a avut loc înainte de căderea URSS, întrucât lumea a devenit mai deschisă și mai diversificată, astfel încât nu va mai fi o confruntare "în doi", adică între două superputeri.

Potrivit aceluiași expert, este puțin probabil să se găsească țări doritoare să se alăture poziției ruse și, în același timp, se pune întrebarea dacă aliații SUA vor accepta să se plieze la exigențele americane și câte țări vor rămâne neutre sau vor refuza să susțină măsurile îndreptate împotriva Moscovei.

×
Subiecte în articol: Razboi Rece SUA Rusia

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close