Antena 3 CNN Externe Alarmant. Jumătate dintre americani riscă să devină obezi, până în 2030

Alarmant. Jumătate dintre americani riscă să devină obezi, până în 2030

Alarmant. Jumătate dintre americani riscă să devină obezi, până în 2030
Sursa foto: Foto: pregnancy-blog.parentingweekly.com
de M.Z.    |    08 Mai 2012   •   10:33

Aproximativ jumătate din americani, adică peste 42% dintrei ei, riscă să devină obezi până în 2030, arată un studiu publicat recent la Washington, scrie 7sur7.be, potrivit Agerpres.

În mai puţin de 20 de ani, încă 32 de milioane de persoane ar putea fi supraponderale, potrivit unor cercetători de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care şi-au prezentat previziunile în deschiderea conferinţei "Greutatea unei naţiuni".

Astfel, rata persoanelor care suferă de obezitate severă s-ar putea dubla, trecând de la 5% la 11%, arată aceiaşi cercetători, care apreciază la 550 miliarde de dolari costurile medicale ale acestor evoluţii în următoarele două decenii.

Institutul american de Medicină urmează să publice marţi recomandări care vizează "să inverseze tendinţa".

În 2010, în Statele Unite existau circa 36% de adulţi obezi - adică 78 milioane de persoane - şi 17% copii (până la 19 ani) - 12,5 milioane -, a spus luni Cynthia Ogden, medic epidemiolog.

Această tendinţă spre obezitate a început semnificativ în anii 1990 şi îndeosebi la sfârşitul deceniului, înregistrând o rată de trei ori mai mare decât în anii 1970. Creşterile afectează mai ales populaţia de culoare şi hispanică.

×
Subiecte în articol: americani studiu copii
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close