Antena 3 CNN Externe Albania cere ajutor ţărilor membre NATO pentru a putea face faţă inundaţiilor

Albania cere ajutor ţărilor membre NATO pentru a putea face faţă inundaţiilor

Albania cere ajutor ţărilor membre NATO pentru a putea face faţă inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Video News
07 Dec 2010   •   12:18

Inundaţiile continuă să afecteze Europa. O persoană este dispărută în nordul Greciei, iar alte peste zece mii au fost evacuate în Albania din cauza apelor revărsate. În Bulgaria, autorităţile au început procesul de curăţare după inundaţiile de zilele trecute. Principalul drum de acces din Bulgaria către Grecia - drumul european 79 va fi închis cel puţin 10 zile din cauza unor alunecări de teren. 

Guvernul albanez a cerut ajutor din partea ţărilor membre NATO pentru a putea face faţă inundaţiilor. 12.000 de oameni au fost evacuaţi dintr-o regiune situată la 120 de kilometri de capitala Tirana. Autorităţile spun că sunt cele mai grave inundaţii din ultimii zeci de ani. În mai multe regiuni a  fost decretată stare de urgenţă, iar previziunile pentru următoarele zile nu sunt tocmai bune. Meteorologii spun că va continua să plouă.

Inundaţiile fac probleme şi în Grecia. Un om a fost dat dispărut în nordul ţării, iar zeci de familii au fost evacuate dintr-un sat situat în apropiere de Ioannina.

În Bulgaria, situaţia începe să revină la normal, după inundaţiile de zilele trecute. Traficul de pe centura capitalei a fost reluat după ce drumurile au fost inundate de apele revărsate.

Într-o localitate la câţiva kilometri de Sofia, oamenii înceracă şi acum să salveze ce mai pot. Oamenii din această zonă spun că astfel de fenomene sunt des întâlnite.

Meteorologii bulgari susţin că pericolul de inundaţii a trecut şi au scăzut nivelul de alertă pentru următoarele zile.

Inundaţiile fac ravagii în Europa

×
Subiecte în articol: inundatii Albania NATO
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close