Antena 3 CNN Externe Alegeri locale cu miză mare, în Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi, în turul doi

Alegeri locale cu miză mare, în Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi, în turul doi

Alegeri locale cu miză mare, în Republica Moldova. Liberalul Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi, în turul doi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    15 Iun 2015   •   15:52

Liberalul Dorin Chirtoacă şi Zinaida Greceanîi, candidatul Partidului Socialiştilor, au intrat în turul doi al alegerilor locale din Republica Moldova, din 28 iunie, pentru fotoliul de primar al Chişinăului.

 
În urma alegerilor de duminică, după numărarea tuturor buletinelor de vot, Chirtoacă a obţinut 37,5% din sufragii, iar contracandidata sa, 35,6%. 
 
Potrivit primelor rezultate parţiale, proeuropenii păreau să fi pierdut Chişinăul, însă după numărarea tuturor buletinelor de vot, Dorin Chirtoacă a obţinut cel mai mare scor în ptimul tur al alegerilor pentru primăria capitalei Republicii Moldova.
 
Liberalul va intra în turul doi al scrutinului alături de candidatul socialiştilor, Zinaida Greceanîi. Dorin Chirtoacă ar putea obţine astfel cel de-al treilea mandat de Primar.
 
Fost premier în 2008-2009, din partea partidului Comunist, Greceanîi pledează pentru o mai mare apropiere de Moscova şi pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan.
 
În Consiliul Municipal Chişinău, tot socialiştii şi liberalii au acumulat cele mai multe voturi, fiind urmaţi de Platforma Populară Europeană condusă de fostul premier Iurie Leancă. La Bălţi, Renato Usatîi, susţinut de Rusia, a obţinut victoria din primul tur. Şi la Orhei, Ilan Shor, om de afaceri considerat creierul jafului secolului, prin care un miliard de dolari a dispărut din trei bănci din Republica Moldova, câştigă detaşat alegerile.
 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close