Antena 3 CNN Externe Liderul opoziției ruse, reținut din nou de poliție și apoi eliberat

Liderul opoziției ruse, reținut din nou de poliție și apoi eliberat

Liderul opoziției ruse, reținut din nou de poliție și apoi eliberat
22 Feb 2018   •   13:41

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost eliberat joi de poliţie la mai puţin de o oră după ce a fost reţinut la Moscova, relatează Reuters.

Aleksei Navalnîi a anunţat pe Twitter că a fost eliberat şi i-a fost înmânat un document privind procedurile legale împotriva sa pentru organizarea de proteste neautorizate.

'Nu ştiu ce a fost şi de ce şapte persoane m-au reţinut', a mai spus opozantul rus.

Știrea inițială:

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a declarat joi că a fost reţinut de poliţie în timp ce pleca de la un cabinet stomatologic, relatează Reuters şi dpa.

'Ei mă duc undeva', a scris Navalnîi pe Twitter. Anunţul lui Navalnîi a fost făcut la scurt timp după ce şeful echipei sale de campanie, Leonid Volkov, a anunţat tot pe Twitter că a fost reţinut de poliţie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

Şi Roman Rubanov, directorul Fondului de luptă împotriva corupţiei înfiinţat de Navalnîi, a fost arestat la începutul acestei săptămâni pe unul din aeroporturile din Moscova. El a fost condamnat la 10 zile de închisoare pentru organizarea unor manifestaţii ce au reunit mii de ruşi în 28 ianuarie.

Carismatic blogger anticorupţie, Aleksei Navalnîi, şi-a îndemnat susţinătorii să boicoteze şi să supravegheze alegerile prezidenţiale din 18 martie, în urma cărora Vladimir Putin ar putea obţine, fără surprize, un al patrulea mandat prezidenţial.

Declarat ineligibil din cauza unei condamnări penale pe care o estimează orchestrată de Kremlin, Aleksei Navalnîi nu poate participa la scrutinul din 18 martie. Din cauza faptului că nu se poate prezenta, el intenţionează să influenţeze participarea îndemnând la boicotarea acestor alegeri.

Sediile de campanie ale opozantului din întreaga Rusie sunt vizate regulat de percheziţii ale poliţiei, iar susţinătorii săi denunţă o presiune constantă din partea autorităţilor.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Aleksei Navalnîi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close