Antena 3 CNN Externe Alertă în Franța: "Este o situație de război!"

Alertă în Franța: "Este o situație de război!"

Alertă în Franța: "Este o situație de război!"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Aug 2016   •   19:16

Anunţurile de anulare a focurilor de artificii sau a evenimentelor festive se înmulţesc în întreaga Franţă, din motive de securitate, după atentatul de la 14 iulie de la Nisa, relatează marţi AFP.

Numeroase evenimente festive tradiţionale sau culturale sunt restrânse, suspendate sau suprimate, în special în regiunea Nisa, "din motive de securitate", potrivit autorităţilor locale.

Deşi exista un proiect de a transforma "la Promenade des Anglais" într-un imens ring de dans între 15 şi 28 august, Prom'Party din Nisa a fost anulată de primărie, după ce în atacul de pe 14 iulie au murit 84 de persoane.

În La Baule, faptul că dispunerea falezei ar fi "asemănătoare celei de la Nisa", a determinat primăria să ia decizia de a suprima focul de artificii de la 15 august, pentru a nu pune în pericol publicul.

Aceste anulări au fost justificate marţi de ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, de constrângerile legate de "situaţia de război" cu terorismul. "Trebuie ca fiecare să înţeleagă că ne aflăm în această situaţie şi că asta duce uneori la constrângeri", a precizat el.

În sud-vest, oraşele anulează în masă evenimentele prevăzute în august. La Marsilia, oraş care deja a anulat focul de artificii de la 15 iulie după atacul de la Nisa, primăria a anunţat luni şi anularea unui miting aerian pe 13 august, la care se aştepta participarea a 100.000 de vizitatori.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: evenimente anulare atac autorităţi Franta
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close