Antena 3 CNN Externe Alertă în Marea Britanie! Virusul „BREXIT” face ravagii. Zeci de mii de persoane sunt infectate

Alertă în Marea Britanie! Virusul „BREXIT” face ravagii. Zeci de mii de persoane sunt infectate

Alertă în Marea Britanie! Virusul „BREXIT” face ravagii. Zeci de mii de persoane sunt infectate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Mai 2017   •   18:58

Zeci de mii de persoane sunt infectate cu o boală potenţial mortală ca urmare a consumului de carne importată din Europa, într-un fenomen care a primit numele de „virusul Brexit”, scrie Daily Mail.

Tulpina virusului care provoacă hepatita E se transmitea de la om la om, însă în timp a a suferit o mutaţie, astfel că se poate transmite de la animale (în principal porci şi păsări) la om.

Experții susțin că 10% din carnea de porc importată din Europa are această tulpină a virusului hepatitei E (HEV) şi avertizează femeile însărcinate și cei care au suferit un transplant de ficat să evite consumul de carne.

Tulpina respectivă este legată de fermele de porci din Franța, Olanda, Germania și Danemarca şi infectează peste 60.000 de persoane din Marea Britanie pe an, scrie Daily Mail.

Singura modalitate de a distruge tulpina este aceea de a găti carnea cu mult peste timpul normal.

„Îi spunem virusul Brexit. Atacă ficatul şi nervii, punctul maxim fiind în luna mai. Este extrem de periculos pentru cei care au un sistem imunitar deficitar, cum ar fi cei cu transplant sau cei care suferă de cancer. Virusul pare să vină din Europa”, a declarat doctorul Harry Dalton.

×
Subiecte în articol: hepatita Europa virus Brexit Marea Britanie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close