Antena 3 CNN Externe Alertă medicală. A fost înregistrat primul caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală

Alertă medicală. A fost înregistrat primul caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală

Alertă medicală. A fost înregistrat primul caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală
03 Feb 2016   •   12:02

Primul caz de transmitere a virului Zika pe cale sexuală a fost identificat în Texas. Medicii americani au anunţat că pacientul a fost infectat după ce a avut relaţii sexuale cu o persoană bolnavă care s-a întors dintr-o ţară în care virusul e prezent. În prezent, nu există tratament sau vaccin pentru această maladie. Se fac însă eforturi uriaşe în domeniul cercetării pentru ca un vaccin să fie creat cât mai repede.

Autorităţile din Texas au anunţat că au înregistrat primul caz de infectare cu virusul Zika prin contact sexual. Acesta e al doilea caz de infectare cu virusul Zika identificat de Centrele de control şi prevenire a bolilor în Statele Unite.

O echipă de cercetători germani a reuşit să dezvolte un test de depistare rapidă a temutului virus, mult mai precis decât cel realizat de colegii lor din Brazilia.

În Brazilia, ţara cea mai afectată din cauza epidemiei, se vorbeşte tot mai mult despre legalizarea avorturilor în cazul femeilor infectate cu virusul Zika, care poate provoaca grave malformaţii fetusului, precum microcefalia, şi chiar moartea.


×
Subiecte în articol: Zika virus virusul Zika
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close