Antena 3 CNN Externe Una dintre cele mai influente vedete pop din Rusia se disociază de Putin şi război: "Erau lachei, acum sunt sclavi"

Una dintre cele mai influente vedete pop din Rusia se disociază de Putin şi război: "Erau lachei, acum sunt sclavi"

Una dintre cele mai mari vedete ale Rusiei, Alla Pugaciova (73 de ani) s-a dezlănțuit împotriva regimului Putin şi a războiului din Ucraina. E drept că după ce a ajuns în siguranţă cu întreaga familie în Israel.

Una dintre cele mai influente vedete pop din Rusia se disociază de Putin şi război: "Erau lachei, acum sunt sclavi"
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    04 Oct 2022   •   15:32

Cântăreaţa Alla Pugaciova a părăsit Rusia, în mare secret, pe 28 februarie, la doar patru zile după ce Rusia a invadat Ucraina. Artista a transmis atunci că este plecată temporar în Israel pentru rezolvarea unor probleme de sănătate şi nu a avut nicio poziţie publică legată de invazia Ucrainei. În schimb, soţul ei, Maksim Galkin (45 de ani), condamnase public "operaţiunea specială" declanşată de Vladimir Putin.

Pugaciova a rămas tăcută în privința războiului, până pe dată de 18 septembrie. Revenită în Moscova la începutul lunii septembrie, vedeta pop a fost martora momentului în care statul rus l-a declarat pe soțul ei agent străin, eveniment întâmplat pe 16 septembrie.

Ea a cerut atunci Ministerului rus al Justiţiei, printr-un apel caustic, să fie la rândul ei inclusă pe lista agenţilor străini, "fiindcă sunt solidară cu bărbatul meu, un om onest, cumsecade şi drept, un patriot adevărat al Rusiei, care nu poate fi cumpărat, care doreşte patriei sale prosperitate, viaţă paşnică, libertate de opinie şi încetarea trimiterii la moarte a băieţilor noştri pentru ţeluri iluzorii, care transformă ţara noastră într-un paria şi îngreunează viaţa cetăţenilor noştri."

Acesta a fost mesajul transmis de Alla Pugaciova pe Instagram, unde este urmărită de 3,4 milioane de oameni.

Ulterior, pe 29 septembrie, a plecat din nou din Rusia către Israel, împreună cu cei doi copii - Harry și Lisa  - și i s-a alăturat soțului. Potrivit publicației ruse de propagandă Channel Five, vedeta și-a cumpărat bilet doar „dus”.

Într-o postare făcută marți, 4 octombrie, Pugaciova dă o replică mult mai puternică celor care au atacat-o violent în ultimele zile, pe fondul declarațiilor prin care condamnă războiul din Ucraina.

"Dumnezeule! Ce noroc că sunt urâtă de oamenii pe care nu i-am putut suporta niciodată. Dacă m-ar plăcea, ar însemna că viața și cântecele mele au fost toate în zadar”, a scris artista.

„Lasă-i să strângă din dinți. Erau lachei, acum sunt sclavi”, și-a încheiat Pugaciova postarea.

Pugaciova și Galkin vor să-și vândă proprietatea luxoasă din Rusia și să se mute la reședința permanentă din Statele Unite, notează Ziarul National.

Artista de origine rusă care a cunoscut consacrarea în anii '70 a vândut peste 250 de milioane de discuri şi CD-uri de-a lungul timpului, iar hit-ul ei Milioane de trandafiri încă se bucură de succes inclusi în rândul noilor generaţii.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

×
Subiecte în articol: Rusia Alla Pugaciova
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close