Antena 3 Externe Ambasadele Franţei şi Statelor Unite, atacate de sirieni, în Damasc

Ambasadele Franţei şi Statelor Unite, atacate de sirieni, în Damasc

de Antena3.ro    |    11 Iul 2011   •   18:24
Ambasadele Franţei şi Statelor Unite, atacate de sirieni, în Damasc
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images

Ambasda Franţei şi ambasada Statelor Unite din Damasc au fost atacate de mai multe grupuri de susţinători ai preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, informează BBC.

Conform oficialilor, există daune materiale, dar nimeni nu a fost rănit la ambasada americană. Geamurile au fost sparte şi a fost înălţat drapelul Siriei. La amabasada Franţei, soldaţii care se ocupau de pază au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în aer pentru a dispersa mulţimea care s-a adunat.

Protestele vin după ce ambasadorii Franţei şi Statelor Unite au vizitat oraşul Hama, unde avea loc un masiv miting anti-guvern. Deşi a fost vorba de vizite separate, cei doi ambasadori au susţinut că s-au aflat acolo pentru a-şi exprima susţinerea şi solidaritatea cu cei care se opun regimului lui al-Assad.

Din martie, de când sirienii au început protestele împotriva preşedintelui şi guvernului, aproximativ 1.400 de civili au fost ucişi şi circa 350 de agenţi ai forţelor de ordine şi-au pierdut viaţa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close