Antena 3 CNN Externe Ambasadorul României la Damasc, mutat la Beirut pe fondul problemelor de securitate din Siria

Ambasadorul României la Damasc, mutat la Beirut pe fondul problemelor de securitate din Siria

Ambasadorul României la Damasc, mutat la Beirut pe fondul problemelor de securitate din Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    09 Dec 2012   •   15:50

MAE a anunţat restrângerea activităţii Ambasadei României la Damasc şi reducerea personalului diplomatic în Siria, pe fondul situaţiei securităţii tot mai riscante, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

"Cea mai mare parte a personalului, inclusiv ambasadorul, a fost relocat la Beirut, în Republica Libaneză, de unde va continua monitorizarea situaţiei din Siria şi, în caz de necesitate, acordarea sprijinului consular necesar", se arată în comunicat.

MAE analizează în permanenţă situaţia de securitate din Republica Arabă Siriană, inclusiv din perspectiva evaluării riscurilor menţinerii Ambasadei României la Damasc funcţionale, la o capacitate care să-i permită să continue să acorde sprijin specific cetăţenilor români aflaţi încă pe teritoriul acestui stat.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetăţenii români să părăsească cât mai curând posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale. MAE reaminteşte că în cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică +40.21.319.21.37 la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna la orice oră, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

România este printre puţinele ţări care şi-a menţinut deschisă ambasada de la Damasc după izbucnirea conflictului armat dintre rebeli şi armata loială regimului lui Bashar al-Assad.

×
Subiecte în articol: ambasador MAE
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close