Antena 3 CNN Externe Ameliorarea relaţiilor cu România, prioritate pentru guvernul moldovean

Ameliorarea relaţiilor cu România, prioritate pentru guvernul moldovean

Ameliorarea relaţiilor cu România, prioritate pentru guvernul moldovean
Sursa foto: Vlad Filat
26 Sep 2009   •   17:33

Moldova îşi îndreaptă ochii spre România. Una dintre priorităţile noului Guvern de la Chişinău este ameliorarea relaţiilor bilaterale cu ţara noastră. Noul program de guvernare a fost prezentat vineri in fata Parlamentului.

Premierul Vlad Filat le-a prezentat deputaţilor programul de guvernare. Printre cele cinci priorităţi ale documentului se numără integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi depăşirea crizei economice. Astfel, Moldova va încheia mai multe parteneriate strategice cu România în vedea aderării Moldovei la Uniunea Europeană.

Noul premier a mai dat asigurări că Guvernul condus de el va elimina regimul de vize pentru cetăţenii români şi a anunţat că urmează să fie semnată şi convenţia-cadru privind micul trafic de frontieră, precum şi a tratatului de bază cu România.

În acelaşi timp, noua guvernare vrea să intensifice dialogul cu Uniunea Europeană şi să promoveze reforme politice, economice şi sociale în vederea aderării.

Vlad Filat a mai spus că va reforma justiţia şi va încerca îmbunătăţirea calităţii educaţiei. Noul Executiv îşi propune şi un parteneriat cu Rusia pentru a soluţiona conflictul transnistrean şi a promis cooperarea cu opoziţia parlamentară.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close