Antena 3 CNN Externe AMERICA a pornit RĂZBOIUL. "Zeci de terorişti au fost ucişi. Acesta este doar ÎNCEPUTUL"

AMERICA a pornit RĂZBOIUL. "Zeci de terorişti au fost ucişi. Acesta este doar ÎNCEPUTUL"

AMERICA a pornit RĂZBOIUL. "Zeci de terorişti au fost ucişi. Acesta este doar ÎNCEPUTUL"
de O.P.    |    24 Sep 2014   •   07:06

 Primele raiduri aeriene americane asupra grupărilor teroriste islamice din Siria au fost încununate de succes.  Zeci de terorişti au fost ucişi, iar mai multe clădiri sunt distruse. Pentagonul precizează că acesta este doar începutul luptei împotriva teroriştilor din Statul Islamic.

Preşedintele Barack Obama subliniază faptul că, în această luptă, America nu este singură, ci susţinută de numeroşi aliaţi, inclusiv din lumea arabă.

Sute de bombe şi rachete de croazieră s-au abătut asupra grupărilor teroriste din Siria. La raiduri au participat, în total, 48 de avioane din Statele Unite şi cinci ţări arabe.

Principala ţintă a fost sângeroasa grupare Statul Islamic, care a făcut, în ultimele luni, sute de victime în Siria şi Irak. Dar raidurile au vizat şi o mişcare mai puţin cunoscută, Grupul Khorasan, şi ea o ameninţare serioasă pentru Occident.

Americanii au mai lansat încă două valuri de bombardamente care au inclus şi avioane F-22 Raptor, în prima lor misiune de luptă.

Peste 120 de combatanţi terorişti, între care liderul grupului Khorasan, au fost ucişi, potrivit unei organizaţii a societăţii civile siriene.

Preşedintele Barack Obama a elogiat ţările arabe care s-au alăturat atacurilor.

Deşi Statele Unite sprijină opoziţia împotriva regimului sirian, atât Siria cât şi principalul său protector, Iranul, au fost informate în prealabil asupra atacurilor. Niciunul din cele două guverne nu a condamnat ofensiva aeriană împotriva teroriştilor. În schimb, Statul Islamic a ameninţat că atacurile nu vor rămâne fără ripostă.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close