x close

Angela Merkel: Europa încă se află într-o "perioadă dificilă"

de S.T.    |    14 Dec 2012   •   17:27
Angela Merkel: Europa încă se află într-o "perioadă dificilă" Foto: Mediafax/AFP

Europa încă se află într-o "perioadă dificilă" şi nu trebuie să-şi "lase" eforturile pentru reforme, a declarat cancelarul german Angela Merkel, vineri, după summitul UE de la Bruxelles, relatează AFP.

"Da, noi am realizat deja unele lucruri, dar consider că în faţa nostră încă rămâne o perioadă foarte dificilă", a subliniat Merkel.

De fapt, "trebuie, de asemenea, să ne aşteptăm în anul viitor la creşteri foarte slabe, chiar negative în unele ţări, precum şi la un şomaj foarte ridicat", a adăugat cancelarul german.

"Procesul de adaptare prin care trebuie să trecem este foarte dificil şi dureros", din cauza "disciplinei bugetare foarte permisive" din ultimii ani, în Europa şi a "pierderilor de competitivitate, care pot fi depăşite într-un timp scurt", consideră Merkel.

"Aceste lucruri s-au petrecut într-o perioadă foarte lungă şi necesită a fi eliminate într-o perioadă lungă, iată de ce noi nu trebuie să lăsăm eforturile noastre pentru reforme", a conchis ea.

Liderii europeni au încheiat, vineri, un alt an de criză, felicitându-se că au fost capabili să salveze Grecia şi să pună sub control băncile, revizuind, totodată, ambiţiile lor pentru consolidarea uniunii economice şi monetare.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati