Antena 3 CNN Externe Anglia. Peste 100 de case evacuate, după descoperirea unor explozivi într-un garaj

Anglia. Peste 100 de case evacuate, după descoperirea unor explozivi într-un garaj

Anglia. Peste 100 de case evacuate, după descoperirea unor explozivi într-un garaj
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de G.S.    |    12 Mai 2012   •   16:06

Doi bărbaţi, cu vârste de 31 şi respectiv 52 de ani, erau interogaţi sâmbătă de poliţia britanică, după descoperirea unor explozivi într-un garaj, care a determinat evacuarea a peste 100 de case în sud-vestul Angliei, relatează AFP.
   
"Pentru moment, nu suntem în măsură din nefericire să ridicăm cordonul de securitate" instalat în zona respectivă, un cartier din oraşul Cheltenham, a precizat un ofiţer de poliţie.
   
"Cei doi bărbaţi arestaţi ieri (vineri) au fost menţinuţi în detenţie pentru suspiciune de instigare sau pregătire a unui act terorist", a afirmat poliţia sâmbătă.
   
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi după descoperirea unor explozivi într-un garaj, care a determinat stabilirea unui cordon de securitate pe o rază de 200 de metri în jurul casei, precum şi evacuarea zonei.
   
Poliţia i-a avertizat pe locuitorii din zonă că ar putea fi nevoită să procedeze la o explozie controlată a materialelor suspecte.
   
În Cheltenham se află Centrul de comunicaţii al serviciilor secrete britanice, GCHQ (government communications headquarters). Centrul, supranumit "gogoaşa" din cauza formei sale circulare, este utilizat pentru a intercepta comunicaţiile şi pentru a respinge atacurile informatice.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close