Antena 3 CNN Externe Apărarea lui Oscar Pistorius devine mai dificilă. Apar noi martori, sportivul este acuzat şi de dopaj

Apărarea lui Oscar Pistorius devine mai dificilă. Apar noi martori, sportivul este acuzat şi de dopaj

Apărarea lui Oscar Pistorius devine mai dificilă. Apar noi martori, sportivul este acuzat şi de dopaj
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres
de N.B.    |    20 Feb 2013   •   16:05

Oscar Pistorius, campionul paralimpic acuzat că şi-a ucis iubita de Ziua Îndrăgostiţilor, se confruntă cu noi acuzaţii, pe lângă cea de crimă. Anchetatorii susţin că au găsit în casa sportivului seringi cu testosteron, un produs dopant, informează AFP.

"Am găsit două cutii de testosteron şi seringi în camera lui Pistorius", a afirmat un anchetator în faţa tribunalului din Pretoria, unde a compărut sportivul.
   
Oscar Pistorius s-a prezentat, miercuri dimineaţă, din nou în faţa magistraţilor de la tribunalul din Pretoria, în a doua zi a "pre-procesului" în care se va decide dacă sportivul va fi sau nu eliberat pe cauţiune. Conform Parchetului, audierile ar putea dura până vineri.

Procurorii au prezentat un martor care susţine că a auzit cuplul certându-se timp de o oră în noaptea incidentului, între orele 2 şi 3.

Un poliţist a declarat că autorităţile deţin mărturia unei alte persoane care a spus că, după ce a auzit focuri de armă, a ieşit pe balcon şi a văzut lumina aprinsă în reşedinţa lui Pistorius. "Apoi a auzit o femeie ţipând de două sau trei ori şi din nou focuri de armă", a afirmat poliţistul.
   
Această depoziţie contrazice declaraţiile lui Pistorius, conform cărora el a fost trezit de zgomotele din baie şi a tras în uşa acesteia pe întuneric, temându-se că este un hoţ.
   
Procurorul a precizat că victima era îmbrăcată în momentul în care a fost ucisă. Reeva Steenkamp purta pantaloni scurţi de culoare albă şi un tricou negru, fiind acoperită cu mai multe prosoape când au ajuns paramedicii, a precizat procurorul. El a adăugat că Pistorius a trebuit să-şi aleagă o anumită poziţie pentru a trage în unghi, ca să nimerească vasul de toaletă.
   
"Eu cred că el ştia că Reeva este în baie când a tras de patru ori şi că a împuşcat-o", a completat poliţistul.
   
Trei gloanţe au nimerit-o pe Reeva Steenkamp: unul a lovit capul victimei, deasupra urechii drepte, altul cotul drept şi al treilea şoldul drept. Autopsia nu a relevat alte urme de violenţă pe corpul prietenei lui Pistorius.
   
Campionul paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de crimă cu premeditare, a negat faptul că ar fi avut intenaţia să o ucidă pe prietena sa, Reeva Steenkamp, într-o declaraţie citită de avocatul său, marţi, în cadrul audierilor legate de cererea sportivului de a fi eliberat pe cauţiune.
   
Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de miercuri spre joi. Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, era fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

×
Subiecte în articol: dopaj martori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close