Antena 3 CNN Externe Apple a renunţat IMEDIAT la colaborarea cu o fabrică din China după ce a făcut această descoperire

Apple a renunţat IMEDIAT la colaborarea cu o fabrică din China după ce a făcut această descoperire

Apple a renunţat IMEDIAT la colaborarea cu o fabrică din China după ce a făcut această descoperire
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Ian 2013   •   19:52

Apple a încetat colaborarea cu un furnizor de piese din China după ce a constatat că 74 dintre angajaţii fabricii aveau vârste sub 16 ani, scrie Bloomberg.

În plus, agentul de recrutare a fost reclamat autorităţilor locale, care l-au amendat şi i-au suspendat licenţa. Apoi, Apple a renunţat la serviciile fabricii Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, unde lucrau cei 74 de minori.

În urma scandalului de anul trecut privind condiţiile grele de muncă de la fabricile de electronice din China, Apple face eforturi pentru a-şi spăla imaginea şi a îmbunătăţi situaţia angajaţilor chinezi.

Compania a publicat vineri o nouă ediţie a Supplier Responsibility Report, care detaliază situaţia angajaţilor care produc în China electronicele Apple, precum iPhone sau iPad.

Apple precizează în raport că a dublat numărul angajaţilor instruiţi în materie de drepturile angajatului, legislaţie şi siguranţa la locul de muncă.

Un total de 158 de furnizori Apple nu au pus la punct procedurile adecvate pentru a respecta legislaţia de protecţie a minorilor şi cu drepturile angajaţilor, sau nu au derulat audituri la proprii furnizori, potrivit raportului.

Falsificarea documentelor pentru a obţine un loc de muncă sau pentru a câştiga cât mai multe ore suplimentare rămân probleme pentru Foxconn, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Louis Woo.

Cu sediul în Taiwan, Foxconn este cel mai mare producător de electronice din lume şi totodată cel mai mare furnizor chinez al Apple. Scandalul de anul trecut a început la Foxconn, după un val de sinucideri în rândul angajaţilor din China.

"Dacă nu oferim suficiente ore suplimentare, devenim necompetitivi pe piaţa muncii deşi salariul nostru de bază este mai mare", a afirmat Woo.


×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close