Antena 3 CNN Externe Argentina. Navetiştii au dat foc trenurilor din cauza unei întârzieri

Argentina. Navetiştii au dat foc trenurilor din cauza unei întârzieri

Argentina. Navetiştii au dat foc trenurilor din cauza unei întârzieri
Sursa foto: Foto: impactlab.net
03 Mai 2011   •   15:28

Poliţiştii şi pompierii argentinieni s-au luptat cu flăcările şi mulţimile furioase, după ce mai multe grupuri de persoane au dat foc trenurilor şi caselor de bilete în trei gări din Buenps Aires. Oamenii erau nemulţumiţi din cauză că trenurile de navetă au fost întârziate din cauza unui tren deraiat în cursul zilei de luni, informează BBC.

Totul a început în timp ce pasagerii aşteptau deblocarea liniilor trenurilor de navetă. Cel puţin opt vagoane au fost arse în gara Haedo din capitala statului sud american.

Incidentul a luat amploare şi revoltele s-au răspândit şi la gările din vecinătatea Haedo, Ramos Mejia şi Cuidadela. Casele de bilete au fost sparte şi automatele de alimente şi băuturi au fost vandalizate.

Reprezentanţii Trenes de Buenos Aires, compania feroviară care se ocupă de de transport, susţin că incidentul este un act de sabotaj industrial împotriva companiei.

Violenţele cauzate de nemulţumirea navetiştilor faţă de întârzierile trenurilor apar destul de des în Argentina, dar simultaneitatea atacurilor indică faptul că acţiunea a fost organizată, au declarat reprezentanţii companiei feroviare.

 

×
Subiecte în articol: Argentina Buenos Aires tren deraiat
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close