Antena 3 CNN Externe "Armata egipteană îşi ucide duşmanii, nu copiii". Fotografiile sunt făcute în Siria

"Armata egipteană îşi ucide duşmanii, nu copiii". Fotografiile sunt făcute în Siria

"Armata egipteană îşi ucide duşmanii, nu copiii". Fotografiile sunt făcute în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    09 Iul 2013   •   11:40

Preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a dispus o anchetă în cazul morţii a cel puţin 51 de persoane luni în timpul unei manifestaţii de susţinere a lui Mohamed Morsi, înlăturat de la putere de armată săptămâna trecută.

Mişcarea islamistă Fraţii musulmani susţine că armata a deschis focul în timpul rugăciunii de dimineaţă asupra unor oameni paşnici, adunaţi în faţa unei cazărmi din Cairo, unde este deţinut Morsi, relatează publicaţia MigNews.

Armata, la rândul său, susţine că un "grup terorist" a încercat să preia controlul sediului Gărzii Republicane, printr-un asalt armat, ucigând un ofiţer şi rănind alţi cel puţin 40 de militari.

Reversul protestelor din Egipt. Peste 90 de cazuri de femei violate în Piaţa Tahrir, în patru zile. O fetiţă de şapte ani, printre victime

Militarii egipteni spun că au deschis focul numai atunci când au fost atacaţi şi au trebuit să se apere.

Potrivit unui purtător de cuvânt militar, mai mulţi protestatari au declarat pentru mass-media că armata şi poliţia au ucis copii, aducând în sprijinul unor astfel de acuzaţii fotografii ale războiului civil din Siria, conform MigNews.

"Armata egipteană îşi ucide duşmanii, nu copiii", a declarat acelaşi purtător de cuvânt al armatei, negând categoric aceste acuzaţii.

Ministerul egiptean al Sănătăţii a confirmat că printre victimele înregistrate luni, în faţa sediului Gărzii Republicane, nu sunt copii.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close